Srbijanski ministar obrane

Vulin: “Hrvatska država još jednom izabrala na kojoj je strani”

Hina

foto Srđan Ilić/PIXSELL

foto Srđan Ilić/PIXSELL Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin u subotu navečer komentirajući komemoraciju u Bleiburgu, ocijenio kako je “Hrvatska država još jednom izabrala na kojoj je strani”, prenijeli su beogradski mediji.


Vulin je u pisanoj izjavi u povodu sudjelovanja hrvatskih dužnosnika na komemorativnom skupu u Bleiburgu, ocijenio je kako je to “slika Europe kakvu Hrvatska želi”


“Između jasenovačkih žrtava i bleiburških dželata izabrali su da poštovanje iskažu dželatima. Bleiburg je slika Europe kakvu Hrvatska želi”, citirali su beogradski elektronički mediji Vulinovu izjavu.
U izvješćima i komentarima subotnjeg skupa u Bleiburgu, beogradski mediji posvetili su pozornost i izjavi lovca na naciste i direktora jeruzalemskog centra “Simon Wiesenthal”, Efraima Zurofa, kako je apsolutno nevjerojatno da austrijske vlasti dopuste održavanje skupa, te kako je neuspješno pokušavao uvjeriti austrijsku konzervativnu vladu da taj skup zabrani.


“U Austriji nije dopušteno isticati nacističke simbole, a dozvoljavaju ustaške simbole”, rekao je Zurof za agenciju AP.


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković rekao je u subotu na Bleiburškom polju kako će Sabor RH i u budućnosti biti pokrovitelj komemoracije bleiburškim žrtvama, koje su, naglasio je, jedno od teških poglavlja složene hrvatske povijesti, te pozvao građane Hrvatske da istom odgovornošću kojom su stvarali neovisnu Republiku Hrvatsku, grade njezinu demokratsku pluralističku budućnost.