Kuhinjski nož i mesarska sjekira

STRAVIČNI NAPAD U VRTIĆU Pomahnitala djelatnica izbola tri bebe i dvoje odraslih u New Yorku

Hina

Reuters

Reuters

Ženska djelatnica koju se sumnjiči da je izvela napad prerezala je svoja zapešća, kazali su iz policije. Ona je u pritvoru i u stabilnom stanju. Jedno je dijete u ozbiljnom stanju i nalazi se u lokalnoj bolnici



NEW YORK Tri bebe i dvoje odraslih, od kojih je jedno dijete teže ozlijeđeno, izbodeno je u petak u kućnom dječjem vrtiću u središtu New Yorka, rekla je policija.


Ženska djelatnica koju se sumnjiči da je izvela napad prerezala je svoja zapešća, kazali su iz policije. Ona je u pritvoru i u stabilnom stanju.


Policija nije znala detalje o mogućem motivu.




Neidentificirana djelatnica (52), izbola je dvije djevojčice i jednog dječaka, koji su stari između tri dana i jednog mjeseca, 31-godišnjeg muškarca, za kojeg se pretpostavlja kako je otac jednog djeteta, te ženu u tridesetima, priopćili su iz policije.


New York, dječji vrtić, napad u vrtiću, Foto Reuters


New York, dječji vrtić, napad u vrtiću, Foto Reuters



Jedno je dijete u ozbiljnom stanju i nalazi se u lokalnoj bolnici.


Incident se zbio u privatnom domu u četvrti Queens oko 15:30 sati po lokalnom vremenu, rekla je glasnogovornica njujorške policije.


Prema Sophiji Mason, policijskoj glasnogovornici, na mjestu incidenta pronađeni su krvavi kuhinjski nož i mesarska sjekira.


Nije jasno je li dječji vrtić radio u to vrijeme. Obje odrasle osobe koje su izbodene žive u tom domu, rekao je policijski glasnogovornik Thomas Antonetti. Nije znao kazati je li bilo koje ozlijeđeno dijete upisano u taj vrtić.


»Odgovorna osoba je zaposlenik«, rekao je Antonetti. »Ona ne živi ondje«, dodao je.