Ministar najavio

Štefani dobivaju semafor, a Valjani pješački pothodnik

Andrej Petrak

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



VIŠKOVO Državna cesta D427, poznata i kao pristupna cesta za Centar za gospodarenje otpadom Marišćina, ali i zaobilaznica Viškova bit će u potpunosti završena do kraja srpnja, najavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Viškovu.


– Poznato je da je izgradnja ceste D427 bila problem, ali bit će u cijelosti završena do kraja srpnja 2017. godine, što je dogovoreno s predstavnicima izvođača, zagrebačkom Hidroelektrom niskogradnjom. Hrvatske ceste ujedno su riješile preostale imovinsko-pravne probleme, koji su kočili izgradnju na dijelu trase tako da je sada samo preostalo radove dovršiti u cijelosti, rekao je ministar Oleg Butković.


Ministar se prilikom posjeta Viškovu, na poziv lokalnog HDZ-a, osobno na licu mjesta uvjerio u potencijalno opasno raskršće ceste D427 u Štefanima, gdje brza cesta presijeca postojeću cestu od Gornjeg Zameta prema Marinićima bez predviđenih semafora i Hrvatskim cestama dao nalog da razrade novo prometno rješenje, kojim bi se na tom raskršću postavili semafori. Ovo bi rješenje trebalo biti i realizirano odmah po završetku izgradnje ceste D427.




Ministar Butković ujedno je u Viškovu boravio kako bi dao podršku kandidatkinji HDZ-a za načelnicu Marini Tomić Pujić i listi za Općinsko vijeće koje predvodi. Marina Tomić Pujić upozorila je i na potrebu izgradnje pješačkog nathodnika u Valjanima, čijeg su se projektiranja sad uhvatile Hrvatske ceste, po nalogu ministra Butkovića