''Trčim i pomažem''

HOMO SI TEĆ Na Korzu započela prodaja narukvica i majica

Kristian Sirotich

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA »Tko je mogao predvidjeti da će se utrka Homo si teć, kada je Orlando Rivetti prije dvadeset godina inicirao njezino prvo izdanje, danas pretvoriti u istinski festival sporta i rekreacije, ali i u najmasovniju uličnu utrku u Hrvatskoj, koja pritom još ima i izraziti humanitarni karakter jer se kupnjom svake majice i narukvice donira novac za Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke. Dakle, ne preostaje mi ništa drugo nego pozvati sve naše Riječanke i Riječane da nam se i ove godine pridruže i da kupnjom majice i narukvice pomognu sportašima s invaliditetom« rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel neposredno nakon što je u društvu Vere Begić Blečić, pročelnice Odjela za sport i tehničku kulturu, Samira Baraća, predsjednika Riječkog sportskog saveza i Slaviše Bradića, glavnog tajnika Riječkog sportskog saveza, kupnjom prigodne majice i silikonske narukvice simbolično otvorio rad prodajnog šatora na riječkom Korzu.


»Trčim i pomažem« ime je humanitarnoj akciji što će u naredna tri tjedna pratiti riječki Festival sporta i rekreacije, kulminacija kojega će biti 22. izdanje ulične utrke Homo si teć. Sav prihod prikupljen od prodaje silikonskih narukvica (10 kuna) i pet kuna od svake prodane majice (40 kuna) ove će godine ići Sportskom savezu osoba s invaliditetom Grada Rijeke, odnosno bit će namijenjen za kupnju sportskih rekvizita i opreme sportaša s invaliditetom, odnosno stvaranju uvjeta za postizanje vrhunskih rezultata.


– Homo si teć je prerastao u Festival sporta i rekreacije koji ujedinjuje sve Riječane i Riječanke i sastoji se od čitavog niza utrka što će se održavati u naredna tri tjedana. Najmasovniji je to događaj ovakvog tipa u Hrvatskoj, najmasovnija ulična utrka, koja pritom ima i humanitarnu notu. Naravno da pozivam sve naše sugrađane da se uključe i u ovogodišnju akciju i kupnjom majice i narukvice pomognu našim sportašima s invaliditetom – rekla je Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu.



Festival sporta i rekreacije trajat će od 7. do 22. travnja i objediniti čak devet različitih utrka. Dakle, narednih će se dana nizati utrka 539 skok, Molo Longo trk, Desetka, utrka štafeta 3×7, 17. Riječki polumaraton, 3. Riječki maraton, DM mići trk, zaključno s uličnom utrkom »Homo si teć«. Prodajni šator na Korzu bit će otvoren svaki dan do 22. travnja od 10 do 18 sati, a narednih tjedana naši će sugrađani na njemu moći zateći brojne znane riječke sportaše.