Nove brojke

U Hrvatskoj u 24 sata 63 nova slučaja zaraze, na respiratorima ukupno 14 bolesnika, raste broj testiranja

Portal Novilist.hr

Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Iznimno pozitivno i važno je da su svi liječnici iz KB Sestre milosrdnice negativni pa je njihovo stanje u JIL-u u punoj funkciji, rekao je BerošNOVO! U Hrvatskoj je trenutno novih 39 bolesnika, u 24 sata 63 novih potvđenih bolesnika što znači da i dalje držimo situaciju pod kontrolom i da nema eksponencijalnog rasta, rekao je ministar Vili Beroš.


Ukupno je u Hrvatskoj 481 zaraženi.


“Napravljeno je do sada 3958 testiranja, samo jučer 566 testiranja, pokrenuti su novi kapaciteti.
Danas je na respiratoru 14 bolesnika: 8 u Zagrebu, 3 u Osijeku, 1 u Rijeci, 1 u Splitu i 1 u Dubrovniku. 


3% bolesnika je na respiratoru, to je zadovoljavajuće jer su projekcije bile oko 5 posto.


Većinom su to stariji ljudi s drugim bolestima.


Iznimno pozitivno i važno da su svi liječnici iz KB Sestre milosrdnice negativni pa je njihovo stanje u JIL-u u punoj funkciji


Uz zahvalu svima koji žele donirati želim reći da je iznimno važna solidarnost i suport, ali prije donacija kontaktirajte one koji se time bave a to je Maja Grba Bujević – rekao je Beroš.


——-


O broju novooboljelih informirat ćemo javnost u 9 i 16 sati na pressici Stožera. Tad ćemo iznijeti nove podatke, no nekih novih značajnijih momenata nema, rekao je ministar Vili Beroš u emisiji ‘U mreži Prvog’.


“Unatoč širenju zaraze u zdravstvenim ustanovama, imamo dovoljno zdravih liječnika u sustavu”, kazao je ministar.


“Ne bih isključio uvođenje novih, strožih mjera iako aktualna situacija u ovom trenutku ne pokazuje potrebu za tim, rekao je ministr Beroš.


Zasad smo poduzeli značajne restriktivne mjere, i očekujemo da će kroz koji dan početi davati rezultate. Ako broj novooboljelih bude znatno rastao, izvjesno je da ćemo morati poduzeti još restriktivnije mjere”, rekao je Beroš.


“Ono što je nama od iznimne važnosti, što smo usporili eksponencijalni rast. Mi smo pet dana iza Italije, naš prvi slučaj je pet dana iza njihovog. Naša dinamika je puno drugačija, naša krivulja nije tako strma”, rekao je Beroš i dodao kako zbog toga naš sustav funkcionira.


“Ipak smo razvukli tu krivulju, nije tako strma, nije eksponencijalni rast, to nam omogućava fleksibilnost. Ako neće doći do eksplozije novih slučajeva, mi ćemo ovo kontrolirati. Naravno da je moguć i drugi scenarij, mi smo i na to spremni. Ako se desi talijanski ili španjolski scenarij, i na njega ćemo reagirati”, rekao je Beroš.