Do ponedjeljka

TROMBLON PRODULJIO ROK PLENKOVIĆU ‘Ne odustajemo od slanja brodica, bit će to regata za Savudriju’

P. N.

Mi bismo napravili fini koridor plovila s kojim bismo stavili do znanja da je to nepovrediva granica Republike Hrvatske i da mi kao građani imamo pravo organizirati prosvjedni skup, mi bismo to nazvali 'regatom za Savudriju'



Vukovarski branitelj Petar Janjić Tromblon Vladi koji je Plenkoviću dao ultimatum “da zaštiti more i ribare u Savudrijskoj vali”, odlučio je pomaknuti rok od 72 sata, koji je trebao “iscuriti” sutra. 


– Pomaknuli smo rok do ponedjeljka ujutro zbog svih događaja. Dužan sam reći da hrvatski narod ne plaća Plenkovića da igra stolni tenis sa slovenskim premijerom, nego da donosi konkretne odluke”, rekao je Janjić za N1 televiziju.


Od najave prosvjeda, odnosno slanja brodica u Savudriju ne odustaje.




– Imam puno prijatelja Slovenaca s kojima sam u kontaktu, njima isto ne odgovara ova opasna situacija. Mi smo sada donijeli odluku da stanemo malo na loptu jer moramo poštivati odluku hrvatskih ribara jer ti ljudi ipak žive od svog kruha. Naše je da dođemo tamo i upozorimo Vladu da ubrza proces u interesu ribara, ali i turizma, rekao je i pojasnio kako bi trebala izgledati cijela akcija.


– Uplovljavanje brodova u Savudrijsku valu, do sredine. Mi bismo napravili fini koridor plovila s kojim bismo stavili do znanja da je to nepovrediva granica Republike Hrvatske i da mi kao građani imamo pravo organizirati prosvjedni skup, mi bismo to nazvali ‘regatom za Savudriju’. Ovo nije poziv na nasilje, ovo je poziv na razum. Slovenska se policija danas služi nasiljem i terorizmom. Mi imamo pravo na samoobranu, dodao je Tromblon za N1.