Prognoza

Stižu jako jugo i “blatna kiša”: Temperatura će sutra prilično oštro pasti

P. N.

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



Idućih dana slijedi nam prilično “šareno” vrijeme – najavljuje meteorolog Zoran Vakula.


Diljem Hrvatske danas će biti više oblaka nego tijekom Uskrsa, pri čemu će biti i vjetrovitije, posebice na Jadranu, gdje će zapuhati umjereno, ponegdje i jako jugo, a mjestimice na jugu Hrvatske već može pasti i malo kiše. U utorak će u Hrvatskoj i okolici biti još oblačnije i vjetrovitije nego u ponedjeljak, na Jadranu uz uglavnom jako i olujno jugo, te gotovo posvuda uz barem malo kiše, a osobito na Jadranu i uz njega može biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom. Ponegdje je moguća i “blatna” kiša, ili “prljava”, u kojoj će biti pustinjskog pijeska. Temperatura zraka u većini će se krajeva sniziti pa će poslijepodne u mnogim mjestima unutrašnjosti vjerojatno biti najhladnije u posljednjem travanjskom desetodnevlju.


U utorak na kopnu većinom oblačno, mjestimice s kišom, uz pad temperature zraka. Ponegdje može biti i prljave kiše s pustinjskim pijeskom iz Sahare. Puhat će umjeren i jak jugoistočni vjetar. U srijedu promjenljivo, povremeno s lokalnim pljuskovima uz porast temperature zraka, u četvrtak i petak djelomice sunčano i još toplije, a u subotu novo naoblačenje s kišom.




Na Jadranu u utorak promjenljivo i nestabilno s kišom, a lokalno može biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Prljava kiša s pustinjskim pijeskom iz Afrike može biti češća pojava nego na kopnu. U srijedu djelomice sunčano s malo kiše na sjevernom dijelu. U četvrtak djelomice sunčano, a zatim u petak i subotu ponovno mjestimice kiša. Puhat će umjereno i jako jugo, koje u utorak ponegdje može biti i olujno.”, prognozirao je za HRT Dragoslav Dragojlović.