Kakav majstor

Splićanin koji je izvukao deblji kraj u sukobu s Radom Končarom iste večeri krao alkohol

Portal Novilist.hr

Screenshot Dalmatinski portal

Screenshot Dalmatinski portal

Policija ga je prijavila za uništenje i oštećenje tuđe stvari, ali i tešku krađuSPLIT Ante Ljubičić prije deset dana srušio je spomenik Radi Končari u Splitu, da bi mu bista narodnog heroja pala na nogu i slomila je. Prošlog vikenda pušten je iz bolnice nakon operacije, da bi ga policija prijavila za dva kaznena djela. Prijavljen je za uništenje i oštećenje tuđe stvari, ali i tešku krađu. Prije rušenja spomenika provalio je u ugostiteljski objekt na Rivi i ukrao alkohol, javlja Dalmatinski portal.


Ljubičić je ispričao kako je te večeri pio viski i rakiju i onda se zaljuljao zajedno s bistom koja mu je na kraju pala na nogu.


– Šeta sam, malo se popilo rakije i viskija, onda vidite svašta. Liječim se od PTSP-a, nekada znam vidit svašta, rekao je.
Tvrdi da nema ništa osobno protiv Rade Končara, ali da ne voli narodne heroje, partizane, komuniste i Srbe.


– Nikad ih nisam volio, prisnažio je svoju izjavu.


Grad Split još uvijek sanira spomen-bistu u parku na Bačvicama. Odlučeno je da će spomenik narodnom heroju dodatno učvrstiti kako bi se ubuduće izbjegle ovakve situacije. Grad štetu procjenjuje na četiri tisuće kuna, a račun će ispostaviti Anti Ljubičiću, javlja Dalmatinski portal.