Sastanak s Plenkovićem

Rimac: Dovodim ljude iz Porschea i Hyundaija, reći će Vladi što im treba da bi došli u Hrvatsku

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot N1

Foto Screenshot N1Mate Rimac, vlasnik Rimac automobila, danas je bio na sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem, a za N1 je otkrio o čemu su razgovarali.


– Želimo naša iskustva podijeliti da bi autoindustrija investirala u Hrvatsku. Užasna je šteta što smo mi propustili val kada je autoindustrija krenula iz zapadne u istočnu Europu i firme investirale u Češku, Slovačku, Sloveniju, Srbiju, a to je Hrvatska prespavala.


Sada je krenuo novi val i želimo privući investitore u Hrvatsku. Imamo sastanak u petak u našoj tvrtki s Vladom i Hyundaijem i Porscheom gdje ćemo pokazati Vladi što je važno autoindustriji, otkrio je Mate Rimac, vlasnik Rimac automobila, reporteru N1 Elviru Mešanoviću.
– Mi želimo pokazati što je autoindustriji važno, a onda je na Vladi da odluči želi li ići u tom smjeru i raditi mjere koje su potrebne da bi investitori došli u Hrvatsku, nastavio je.


Dodaje kako su pripremili opsežnu studiju oko toga zašto je do sada autoindustrija zaobilazila Hrvatsku. Da je riječ o lukrativnoj gospodarskoj grani potvrđuje činjenica da je samo u Rimac automobile Porsche investirao 18 milijuna eura, a Hyundai i Kia 80 milijuna eura.


– Države se, kao i tvrtke, natječu na otvorenom tržištu i da bi bile atraktivni proizvođačima moraju imati komparativne prednosti, a sada nažalost nismo ni na short listi kada se razmatra investicija, pojasnio je Rimac za N1 i dodao da se to mora promijeniti ako želimo investicije iz autoindustriju.