Kompletirana stranačka tijela

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko, glavni tajnik Igor Dragovan

Hina

Zoran Milanović je novoizabranom stranačkom vodstvu poručio da je pred njima četiri godine velike odgovornosti, rada i polaganja računa za rezultate tog rada te da moraju raditi tako da i sutra mogu pred ljude izaći čista obrazaPredsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Zoran Milanović danas je na prvoj sjednici Glavnog odbora nakon 12. izborne stranačke konvencije, čestitao još jednom novoizabranom užem stranačkom vodstvu, poručivši da je pred njima četiri godine velike odgovornosti, rada i polaganja računa za rezultate tog rada te da svi oni moraju voditi računa da i sutra mogu izaći pred ljude čista obraza. Milanović je pritom podsjetio na riječi svoga predhodnika, predsjednika SDP-a Ivice Račana koji je govorio o značaju obraza u politici.


 »Moramo voditi računa o tome da možemo i sutra izaći pred ljude čista obraza, ali ne na način da budemo oholi i da nam to bude najvažnije, jer često će nam se događati da nas ljudi ne razumiju i da pogriješimo u odabiru neke mjere ili u načinu na koji tu mjeru prezentiramo«, rekao je Milanović u uvodnom govoru u otvorenom dijelu sjednice Glavnog odbora SDP-a.


Naglasio je da je politika koju vode »odgovorna i racionalna« i da za takvu politiku treba vremena da je svi prihvate. »No, to je i politika koja ne dijeli, koja ne cijepa po postojećim šavovima, koji u Hrvatskoj katkada pucaju ili su pred pucanjem«, dodao je Milanović. »To nije politika velikih riječi i nerealnih obećanja«, rekao je podsjetivši da im takva nije bila niti kampanja.  
Osvrćući se na 12. konvenciju SDP-a ocijenio je da je bila bila kompetitivna, ali opet mirna i civilizirana te naveo da već godinama, uz puno povjerenje, biraju kandidate elektroničkim putem i nikada nije bilo sumnje u to. »Bilo je lobiranja, što je i normalno u politici, no mislim da i nije bilo lobiranja, rezultati bi bili manje-više isti«, rekao je.


»Ako je i bilo nekih zamjerki ili nesporazuma i ako ih nismo podvukli na konvenciji onda je sada zadnji trenutak da to napravimo«, poručio je Milanović SDP-ovcima na Glavnom odboru.