HV ponovo u Pločama

Predsjednica tvrdi da je ovo od iznimne nacionalne važnosti: Hrvatska vojska se vraća na jug

Hina

foto: screenshot HRT

foto: screenshot HRT

Ukupna površina smještajno-radnoga prostora vojarne je 5145 metara četvornih, a vojarna je tako opremljena da satnija mornaričko-desantnoga pješaštva može brzo intervenirati radi zaštite građana u primorju i na otocima južnoga dijela Hrvatske.PLOČE – Vojarna “116. brigade Hrvatske vojske” otvorena je u petak prijepodne u povodu obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice (HRM), a na svečanosti je predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović istaknula kako je povratak Hrvatske vojske (HV) u Ploče od iznimne nacionalne važnosti.


U vojarni će biti smještena satnija Mornaričko-desantnog pješaštva koja je na svečanosti i postrojena.


Obraćajući se nazočnima predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH) Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je je kako je povratak HV-a u Ploče važan i od iznimne nacionalne važnosti.
Vojarna nosi ime “116. brigada Hrvatske vojske,” a njezin prvi ratni zapovjednik bio je pukovnik Nedjeljko Obradović.


Ukupna površina smještajno-radnoga prostora vojarne je 5145 metara četvornih, a vojarna je tako opremljena da satnija mornaričko-desantnoga pješaštva može brzo intervenirati radi zaštite građana u primorju i na otocima južnoga dijela Hrvatske.


Na svečanosti je bio i saborski zastupnik Branko Bačić (HDZ) kao izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.


Nakon otvaranja ove vojarne u Pločama će se održati središnja proslava Dana Hrvatske ratne mornarice.