Lovro Kuščević

OBRAČUN U HDZ-U: Ministar kaže da su Stier i Kovač ‘na neki način iskakali’

Hina

foto: Jurica Galoić / PIXELL

foto: Jurica Galoić / PIXELL

"Ovo je trenutak, ja bih rekao za pomlađivanje stranke, trenutak da se Hrvatska demokratska zajednica konsolidira i nastavi dalje, a vidjeli smo jučer na sjednici Predsjedništva da je stranka jedinstvena, konsolidirana, vidjeli smo neki dan i na Saboru HDZ-a da zaista svi podržavamo rad ove Vlade", istaknuo je Kuščević.



ZAGREB – Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević ocijenio je u kako je ispravna smjena političkog i međunarodnog tajnika HDZ-a od strane predsjednika stranke Andreja Plenkovića, te je istaknuo kako je pljesak članstva na Saboru stranke najduži bio predsjedniku i Predsjedništvu stranke.


Upitan što kaže o jučerašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a, i o oštrim porukama prema Davoru Ivi Stieru i Miri Kovaču, te ocjenjuje li on da se premijer na neki način rješava neistomišljenika u stranci, Kuščević je rekao kako je dužnost političkog i međunarodnog tajnika da surađuju s predsjednikom i s Predsjedništvom stranke i da provode odluke koje se na svim službenim stranačkim tijelima donose.


“Imali smo priliku vidjeti da su gospodin Stier i gospodin Kovač na neki način iskakali, da su imali sasvim druge suprotne stavove nego što je to zaključeno na stranačkim tijelima i naravno da je predsjednik procijenio to kao nedopustivo ponašanje i smijenio ih”, napomenuo je novi politički tajnik HDZ-a, te dodao kako smatra da je takva odluka u redu.




Na pitanje nije li Plenković zakasnio što je to učinio tek sada, Kuščević je odgovorio kako misli da je to napravljeno upravo u pravom trenutku.


“Ovo je trenutak, ja bih rekao za pomlađivanje stranke, trenutak da se Hrvatska demokratska zajednica konsolidira i nastavi dalje, a vidjeli smo jučer na sjednici Predsjedništva da je stranka jedinstvena, konsolidirana, vidjeli smo neki dan i na Saboru HDZ-a da zaista svi podržavamo rad ove Vlade”, istaknuo je Kuščević.


Na pitanje o kritikama sa sabora stranke koje su u publici dočekane s oduševljenjem, Kuščević je rekao kako “ne bi rekao da su to bile kritike već da su to bila izdvojena, pojedinačna mišljenja”.


Na opasku kako je riječ o kritikama koje su dočekane s oduševljenjem, Kuščević je rekao kako “to nije dočekano sa oduševljenjem”.


“Upravo suprotno, jučer smo imali analizu svih govora, svih aplauza, svih negodovanja i jasno se vidi da su svi govori članova Predsjedništva stranke, naročito predsjednika Plenkovića, naišli na sveopće odobravanje svega članstva”, rekao je.


Upitan pak kako su to mjerili, Kuščević je odgovorio da su tu analizu radile službe unutar stranke.


Na pitanje bi li za sebe rekao da je uspješan političar i uspješan član HDZ-a, budući da je na Markov trg došao u Vladi Tomislava Karamarka koji je bitno različit predsjednik HDZ-a od Andreja Plenkovića, te je sada u stranci napredovao na mjesto političkog tajnika, Kuščević je istaknuo kako je cijeli život izvršavao zadaće onako kako je u hijerarhiji to trebalo, i kako je njegova savjest nalagala, te da će i dalje tako raditi.


“Je li to uspješno, neuspješno, moglo je to biti uspješnije, manje uspješno, o tome će evo prosuditi netko drugi, pa čak i birači za tri godine, ja se ne prilagođavam nikome, ja sam član HDZ-a i tu sam da provodim politiku HDZ-a. Ukoliko dođe trenutak da se s tim ne slažem tada ću otići iz te stranke”, kazao je ministar.