Kocka je bačena

Novi ministar zdravstva ima dva kredita i četiri nekretnine

Portal Novilist.hr

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

U imovinskoj kartici koju je ispunio prilikom dolaska na dužnost pomoćnika ministra stoji da mu supruga radi u dječjem vrtiću, da ima neto plaću od 6184 kune, da zajedno imaju dva kredita, jedan od 50.000 eura podignut 2016. i drugi od 75.500 eura podignut 2008. godine. U Zagrebu imaju dvije nekretnine, jednu od 140 kvadrata u Rudešu i drugu od 50 kvadrata u Vrapču



ZAGREB – Predsjednik Vlade Andrej Plenković razriješio je u utorak ministra zdravstva Milana Kujundžića.


Potencijalni kandidati za novog ministra su Vili Beroš, Željko Plazonić, Dario Nakić, Drago Prgomet i Ante Ćorušić.


Novi ministar zdravstva postao je dosadašnji pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš.




U svojoj imovinskoj kartici Beroš i supruga imaju dva kredita od ukupno 125.500 eura


Prije dolaska u Ministarstvo Beroš je bio pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice.


U imovinskoj kartici koju je ispunio prilikom dolaska na dužnost pomoćnika ministra stoji da mu supruga radi u dječjem vrtiću, da ima neto plaću od 6184 kune, da zajedno imaju dva kredita, jedan od 50.000 eura podignut 2016. i drugi od 75.500 eura podignut 2008. godine.


U Zagrebu imaju dvije nekretnine, jednu od 140 kvadrata u Rudešu i drugu od 50 kvadrata u Vrapču. Imaju i voćnjak od 1692 kvadrata u Laduču. Beroš je i suvlasnik (s trećim osobama) stana od 75 kvadrata i kuće s okućnicom od 135 kvadrata u Jelsi na Hvaru, što je stekao nasljedstvom.


Supruga ima Audi A3 iz 2011. godine, a on Jeep iz 2008. godine. Suvlasnik je glisera, procijenjenog na 70.000 kuna. U imovinskoj kartici naveo je i da posjeduje sat Breitling, a vrijednost pokretnine u trenutku podnošenja izvješća bila je 35.000 kuna.


S obitelji ima i štednju od 25.000 eura.


Vili Beroš kaže da je sve projekte uz Kujundžića vodio upravo on.


“Plazonić je imao ingerenciju, da je htio nešto napraviti, napravio bi.”


O projektima Beroš govori:


“Kao prvo moramo voditi računa o ljudskom potencijalu. Liječnici, medicinske sestre su naše najveće blago. Plaće, prekovremeni. Pozvao bi komoru, zbor i sindikat i razgovarao o problemima ljudskih potencijala, kazao je Beroš.


Pri dolasku u Banske dvore Beroš je novinarima na Markovom trgu rekao da je premalo vremena u mandatu ostalo da se nešto napravi, no zna koji su mu prioriteti – sačuvanje kvalitete ljudskih resursa u zdravstvenom sustavu i utemeljenje hitne medicinske helikopterske službe.


»Ja ću ih premijeru prezentirati, a ako ih on prihvati i mene potvrdi za ministra bit ću sretan što mogu služiti hrvatskom narodu«, izjavio je uoči sastanka s Plenkovićem.


Na sastanku s premijerom bio je i ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić, koji je po završetku razgovora u izjavi novinarima demantirao je da mu je premijer ponudio ministarsku poziciju, istaknuvši da je na sastanak pozvan u funkciji predsjednika Odbora za zdravstvo HDZ-a.