Milina kaže da policajci u Splitu nisu prekršili pravila: ‘Žene su glasno negodovale i omalovažavale policiju’



Ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je za N1 televiziju slučaj privođenja dvije ženske osobe i jednog muškarca u Splitu. Kaže da, prema informacijama koje zasad ima, policijski službenici nisu postupili kontra pravila struke.


 


– Nije se postupalo prema dvije osobe koje se kreću, već je opća mjera da se ne okupi veliki broj osoba na javnom prostoru. Poželjno je da ste na zraku, da, ali ne možemo baš svi ići u jednom trenutku na neko mjesto. Policija pazi u svim gradovima, problem se dogodio u Splitu, gdje su dvije žene glasno protestirale, i onda je došao jedan građanin i omalovažao policiju.Da pojasnim kontekst: Policija je imala saznanja da se ipak u jednom trenu počeo okupljati veći broj osoba, do 200 njih, na Bačvicama i u krugu Bačvica. Krenuli su s mjerom upozorenja i davanja uputa građanima da se raziđu. U trenutku dok su provodili te mjere, nisu bila samo dva policijska službenika nego njih oko desetak, i dok su se građani razilazili, dvije osobe su rekle da one se imaju pravo kretati. Omalovažavale su i iskazale nepoštovanje prema policicijskim službenicima, a oni su tad postupali prema velikoj grupi ljudi i svi su poslušali. Ove dvije osobe su išle u suprotnom smjeru i glasno se suprotstavile policiji da nemaju pravo. Nisu osobe prijavljene zbog šetnje, nego zbog kršenja javnog reda i mira. Epilog će biti na prekršajnom sudu. Nije mjera da policija pazi na šetanje, nego se mjera odnosi na to da se na jednoom mjestu ne okupi veći broj građana, rekao je Milina za N1.




 


Kaže i da građanin prema kojemu je policija postupila nije imao apsolutno nikakvu primjedbu na postupanje policijskih službenika.


 


– Ja još nisam dobio cjelovito izvješće unutarnje kontrole. Usmeno sam se čuo s načelnikom unutarnje kontrole, policijski službenici nisu postupili kontra pravila struke. Bilo je jedino verbalno prepucavanje između osoba i policijskih službenika i tu će policijski službenici biti upozoreni. Ovo je u startu bilo omalovažanje i nepoštivanje policijskih službenika koji su pokušavali nadzirati provođenje mjera. Niti u jednom gradu nije bilo problema oko toga, samo ovaj slučaj u Splitu, rekao je.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.