Kadrovska križaljka

Milanović uzima Lozančića za savjetnika za nacionalnu sigurnost? ‘Zoran o njemu ima odlično mišljenje’

Dražen Ciglenečki

Foto Robert Anić / PIXSELL

Foto Robert Anić / PIXSELL

 Vjerujem da bi Lozančić radije bio Milanovićev savjetnik za nacionalnu sigurnost nego Božinovićev savjetnik. Nema razloga da mu Milanović to ne ponudi, pogotovo zato što ima o njemu odlično mišljenje, rekao nam je Milanovićev bliski suradnik



Zoran Milanović neće imati brojno osoblje, a najavio je da će za savjetnike birati najbolje.


U tu kategoriju bi sigurno spadao, primjerice, Dragan Lozančić, o kojem je Milanović u superlativima govorio u televizijskim debatama s Kolindom Grabar-Kitarović.


Jučer smo doznali za ideju da Lozančića angažira za savjetnika za nacionalnu sigurnost. Milanović ga je kao premijer predložio za ravnatelja SOA-e, s čim se predsjednik Ivo Josipović složio.




Kasnije su Lozančića Kolinda Grabar-Kitarović i Tihomir Orešklović smijenili, Plenković ga je postavio za ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a sada je savjetnik potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.


– Vjerujem da bi Lozančić radije bio Milanovićev savjetnik za nacionalnu sigurnost nego Božinovićev savjetnik. Nema razloga da mu Milanović to ne ponudi, pogotovo zato što ima o njemu odlično mišljenje, rekao nam je Milanovićev bliski suradnik.


Očekuje se da će Nikola Jelić preuzeti dužnost glasnogovornika predsjednika Republike, a Orsat Miljenić još nije prelomio želi li biti predstojnik Milanovićevog Ureda.