Motivacijski govor

Milanović ima prvi predizborni skup: ‘Bit ću neka vrsta vrhovnog pravobranitelja Hrvatske’

P. N.

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Bit ću neka vrsta vrhovnog pravobranitelja Hrvatske, njezinog naroda, građana. Tu predsjednik može najviše - upozoravati na probleme malog čovjeka koji živi od rada, a ne od zastare, ne od nedostatka dokaza, rekao je Milanović



‘Bit ću neka vrsta vrhovnog pravobranitelja Hrvatske’ – poručio je SDP-ov predsjednički kandidat u zagrebačkoj Tvornici kulture gdje drži svoj prvi predizborni skup.


U kampanju je krenuo pod sloganom “Normalno”, a diljem Hrvatske je postavio jumbo plakate na tu temu s porukama poput “Normalno, zauzmi stav, a ne ogradu Bijele kuće”; “Normalno, živjeti od rada, a ne od zastare”; “Normalno, svatko ljubi koga voli” i slično.


– Ratovi su pobogu gotovi, u tim ratovima smo pobijedili i ne treba ih produžavati. Onima koji su se borili i dali doprinos vječna zahvalnost. Nakon 30 godina moramo ništa više nego stvarati normalnu državu gdje ćemo se probuditi za mjesec i pol dana i reći: Ovo je imalo smisla. Moje najmoćnije oružje će biti moj govor. To je ono što predsjednik ima, a ako nema ništa mu ne pomaže, a posebno ne veće ovlasti. Bit ću neka vrsta vrhovnog pravobranitelja Hrvatske, njezinog naroda, građana. Tu predsjednik može najviše – upozoravati na probleme malog čovjeka koji živi od rada, a ne od zastare, ne od nedostatka dokaza, rekao je Milanović, a prenosi N1 televizija.


Rekao je da će kao predsjednik upozoravati na probleme i lopovluke i kako se godinama gleda kako ljudi na vlasti izvlače ogromnu materijalnu korist i onda se onima koji ih prozivaju smiju u lice i rugaju im se.




– To izaziva bijes i to nije normalna Hrvatska i to ću mijenjati govorom, stavom, gardom, a ne lupanjem šakom po stolu, ne upadanjem na sjednice Vlade jer mi tamo nije mjesto. S Vladom ću koliko je moguće surađivati, dodao je.


Predsjednik SDP-a Davor Bernardić podržao je Zorana Milanovića uoči skupa. 


– Daje jasne poruke bez fige u džepu i sve više od izražaja dolazi njegov slogan predsjednik s karakterom. Da bi Hrvatska bila zemlja sa stavom treba nam jak predsjednik i jaka Vlada. Nažalost sadašnja predsjednica je slaba, Vlada je slaba, opterećena vlast korupcijom i skandalima, nisu u stanju provesti reforme i zaštititi građane. Zbog toga su predsjednički izbori prilika za nužne promjene u Hrvatskoj, a nastavak tog procesa je pobjeda koalicije na parlamentarnim izborima, ustvrdio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić za N1.


Predsjednik HSS-a Krešo Beljak na pitanje zašto podržava Milanovića kaže: “Zato što je najbolji, da je idealan nije, da je savršen nije, ali je u ovom trenutku jedini koji može donijeti svjetlo u Hrvatsku.”