Tri kandidata

Kandidati za ministra branitelja Božo Kožul, Ante Nazor i Milijan Brkić

Zlatko Crnčec

Ante Nazor

Ante Nazor

Odluka o novom ministru bit će donesena u sljedećih nekoliko dana. Iako je u srijedu dao više izjava o svom odlasku iz Sabora Brkić je vrlo nejasno odgovarao na pitanja namjerava li preuzeti kakvu izvršnu dužnost u novoj VladiKako se može neslužbeno doznati u HDZ-u postoje tri kandidata za poziciju novog ministra branitelja – glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, stožerni brigadir Božo Kožul, te ravnatelj Hrvatskog memorijalnog dokumentacijskog centra Ante Nazor. Odluka o novom ministru bit će donesena u sljedećih nekoliko dana. Iako je u srijedu dao više izjava o svom odlasku iz Sabora Brkić je vrlo nejasno odgovarao na pitanja namjerava li preuzeti kakvu izvršnu dužnost u novoj Vladi.


Moguće je da bi njegovim imenovanjem HDZ uvelike amortizirao nezadovoljstvo u dijelu braniteljske populacije zbog smjene dosadašnjeg ministra Mije Crnoje. Nekadašnji zastupnik HDZ-a Zvonko Milas bio je prvi favorit za Crnojinog nasljednika, ali je sam otklonio tu mogućnost. Milas je navodno nezadovoljan načinom na koji ga je vrh stranke zaobišao prilikom formiranja Vlade.


I predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je jučer da je Vlada vrlo blizu odluke o novom ministru branitelja.– Dopustite nam još malo konzultacija, rekao je Karamarko novinarima ispred zgrade Vlade