Predsjednik Hrvatskoga sabora

Jandroković: HDZ spreman poduprijeti kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović

Hina Predsjednik Hrvatskoga sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je u srijedu u Osijeku kako je HDZ spreman poduprijeti kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović za novi predsjednički mandat, a ona će sama odlučiti kad će objaviti kandidaturu.


»Kao što smo kazali u ime HDZ-a, mi smo je spremni podržati. Očekujemo da će ta odluka biti pozitivna sa strane predsjednice, a kada će doći, ona će sama odlučiti«, rekao je Jandroković na zamolbu novinara da komentira izjave hrvatske predsjednice da će kandidaturu objaviti kad za to dođe vrijeme i da bi s kandidaturom mogla pričekati izbore za Europski parlament u proljeće iduće godine.


Na novinarski upit ocijenio je kako takva objava kandidature neće doći prekasno za HDZ.»Pred nama su prvo izbori za Europski parlament i vjerujemo da ćemo tu polučiti najbolji, pobjednički rezultat, a onda ćemo kao pobjednici pristupiti pripremama za izbore za predsjednicu Republike«, rekao je Jandroković koji je u posjetu Osijeku bio s predsjednikom mađarskom parlamenta Laszlom Koverom.