Ostvaren jedan od prioriteta

Hrvatska pozdravila dogovor o otvaranju pregovora sa Skopljem i Tiranom

Hina

Foto Screenshot Twitter Andrej Plenković

Foto Screenshot Twitter Andrej Plenković

"Danas smo ostvarili jedan od prioriteta #EU2020HR, političku odluku o otvaranju pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom za članstvo u EU-u", napisao je na Twitteru hrvatski premijer Andrej Plenković



ZAGREB Hrvatska je u utorak pozdravila dogovor o otvaranju pristupnih pregovora Europske unije sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, rekavši da je time ostvaren jedan od hrvatskih prioriteta predsjedanja Unijom.


Ministri za europske poslove zemalja članica EU-a postigli su u utorak politički dogovor o otvaranju pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.


“Danas smo ostvarili jedan od prioriteta #EU2020HR, političku odluku o otvaranju pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom za članstvo u EU-u”, napisao je na Twitteru hrvatski premijer Andrej Plenković.




Izrazio je punu potporu tim dvjema zemljama na početku nove faze europskog puta, uputivši ujedno iskrene čestitke kolegama iz Sjeverne Makedonije i Albanije.


Očekuje se da će Europsko vijeće, odnosno šefovi država ili vlada zemalja članica, također podržati te zaključke na videokonferenciji u četvrtak.