Kriza u koaliciji

HNS-ovci prijete izlaskom iz Vlade. Izvor blizak Plenkoviću: ‘Ovo sve izgleda kao novi državni udar!’

P. N.

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Zakon o udžbenicima, tvrde u HNS-u, premijer već treći put odbio staviti na dnevni red Vlade. U obliku koji je prošao javno savjetovanje i dobio pozitivna mišljenja svih nadležnih ministarstava trebao se naći i na jučerašnjoj sjednici



Danas u 11 sati javnosti će se na izvanrednoj press konferenciji obratiti šef HNS-a Ivan Vrdoljak. Glavna tema bit će Zakon o udžbenicima, a kako piše Jutarnji list, HNS-ovci zbog ovog pitanja prijete čak izlaskom iz Vlade.


Izvor blizak premijeru Andreju Plenkoviću izjavio je, pak, jutros za N1 da mu sve ovo izgleda kao “novi državni udar”. Nakon što je HNS najavio press konferenciju koju planiraju održati danas s početkom u 11 sati, na kojoj će glavna tema biti Zakon o udžbenicima zbog kojeg prijete i izlaskom iz koalicije, izvor iz Vlade blizak premijeru za N1 ironično poručuje da ovo izgleda kao ‘novi državni udar’.


HNS-u je, tvrde, bilo obećano da će se Zakon o udžbenicima naći na sjednici Vlade u petak, ali dogovor u HDZ-u nisu ispoštovali. Ako se taj Zakon u srijedu ne stavi na dnevni red Vlade, prijete da će izaći iz Vlade, piše Jutarnji list.




Zakon o udžbenicima, tvrde u HNS-u, premijer već treći put odbio staviti na dnevni red Vlade. U obliku koji je prošao javno savjetovanje i dobio pozitivna mišljenja svih nadležnih ministarstava trebao se naći i na jučerašnjoj sjednici, ali je ponovno u zadnji čas skinut na užem kabinetu, zbog čega sada u HNS-u prijete da će izaći iz vladajuće koalicije, tvrde, dovodi u pitanje cijelu obrazovnu reformu.