Zamoljena da se makne

HDZ izbacio kumu ministrice Žalac zbog ”neciviliziranog bježanja s mjesta nesreće”

P. N.

Marijana Obradović lani je s 1,34 promila skrivila nesreću te pobjegla automobilom. Široj javnosti bila je nepoznata dok Gabrijela Žalac nije bila kuma na krstitkama njene kćeri, dan nakon svoje nesreće



Marijana Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac, više nije članica HDZ-a, doznaje   24sata u nedjelju od predsjednika požeškog HDZ-a.


– Ja sam je zamolio da se makne iz stranke zbog nanošenju štete ugledu stranke i neciviliziranom bježanju s mjesta nesreće. Obradović je otišla u petak iz stranke – rekao je dr. Željko Glavić, predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a


Obradović je široj javnosti bila potpuno nepoznata upravo dok ministrica nije 9. ožujka naletjela svojim automobilom na djevojčicu u Vinkovcima. Iako je javnosti rekla da je bila potpuno šokirana, lokalni župni ured je objavio fotografije na kojima je Žalac već sutra bila kuma petom djetetu obitelji Obradović.




Otkrilo se zatim i da je kuma Obradović 30. prosinca prošle godine s 1,34 promila alkohola u krvi autom udarila Nataliju Baričević. U automobilu je imala dvoje djece, ali je pobjegla s mjesta nesreće.


Baričević je svjedočila o svojim ozljedama, ali policija je sve okarakterizirala kao prekršaj, a da nisu nikada ni pokušali popričati s Baričević. Tek nakon brojnih upita medija, lokalno Državno odvjetništvo je priopćilo da će preispitati hoće li goniti kumu Obradović samo prekršajno ili možda i kazneno, javlja 24sata.