Prva tri Mostova ministra

Grmoja i izvor blizak mandataru demantiraju da će ministar gospodarstva postati Panenić

P. N.

Tomislav Panenić  / Foto N. REBERŠAK

Tomislav Panenić / Foto N. REBERŠAK

 »Ništa nije gotovo niti je usuglašeno, niti smo razgovarali. Evo, gospodin Orešković se tek vratio iz Kitzbuehela«, izjavio je Grmoja za Hinu. »Znači sve što se pojavilo u medijima nije točno, pojavljivala su se različita imena u posljednje vrijeme, jer u biti ništa nije gotovo i taj proces je u tijeku, i razgovora i usuglašavanja«, poručio je Grmoja



NOVO 18.10 Vijest da je mandatar Tihomir Orešković potvrdio tri ministra koja je predložio Most, demantirali su u petak poslijepodne glasnogovornik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja i izvor blizak mandataru. 


 »Ništa nije gotovo niti je usuglašeno, niti smo razgovarali. Evo, gospodin Orešković se tek vratio iz Kitzbuehela«, izjavio je Grmoja za Hinu. »Znači sve što se pojavilo u medijima nije točno, pojavljivala su se različita imena u posljednje vrijeme, jer u biti ništa nije gotovo i taj proces je u tijeku, i razgovora i usuglašavanja«, poručio je Grmoja. 


 Izvor blizak mandataru ističe da je »očito počelo razdoblje puštanja balona« jer »konačna odluka naprosto nije donesena«. (H)




————————————-


Potvrđena su prva tri Mostova ministra u Vladi Tihomira Oreškovića koju bi Sabor trebao izglasati narednog petka. Radi se o Tomislavu Paneniću, koji će biti ministar gospodarstva i kojemu je, kako doznajemo, preporuka bila dobro korištenje europskih fondova na lokalnoj razini (podsjetimo, Panenić je načelnik općine Tompojevci), Slavenu Dobroviću, koji će voditi ministarstvo zaštite okoliša i prirode, te Davoru Romiću koji će biti ministar poljoprivrede.


Most po dogovoru s HDZ-om ima pravo na ukupno šest ministarstava, a za navedena tri ministra dobivena je suglasnost Domoljubne koalicije i mandatara Tihomira Oreškovića.