Rasprava

CIRKUS U ŽIVOM ZIDU Bunjac podnio, pa povukao ostavku. I usput otuđio spis iz Sabora

P. N.

Do rasprave u Živom zidu došlo je zbog toga što je Vladimira Palfi, supruga Ivana Sinčića, navodno trebala odmrznuti saborski mandat i vratiti se u Hrvatski sabor zbog čega bi Bunjac silom prilika morao otići iz SaboraNova drama u Živom zidu – zastupnik Branimir Bunjac prvo je jučer pisanim putem podnio ostavku na mjesto saborskog zastupnika oko čega je sastavljen i urudžbeni zapisnik. No nedugo nakon toga se, kako javlja N1, predomislio i svoju ostavku povukao.


Do rasprave u Živom zidu došlo je zbog toga što je Vladimira Palfi, supruga Ivana Sinčića, navodno trebala odmrznuti saborski mandat i vratiti se u Hrvatski sabor zbog čega bi Bunjac silom prilika morao otići iz Sabora. Branimir Bunjac potvrdio je za N1 da je do rasprave došlo, ali da on ipak ostaje u Saboru i da se Palfi zasad ne vraća u Sabor. Ipak, negira da je dao službenu ostavku, no N1 iz pouzdanih izvora doznaje da je ostavka urudžbirana, kao i povlačenje ostavke. Njegovu ostavku potpisao je i predsjednik Sabora.


No tu tek dolazi do pravog zapleta. Bunjac je odlučio povući ostavku pa je zbog lakšeg sastavljanja dokumenta na uvid zatražio svoju prvotnu pisanu izjavu koju više nakon toga nije vratio.
Zbog toga su ga iz Sabora u više navrata usmeno zatražili da taj dokument vrati jer će se u suprotnom smatrati da je otuđio službeni dokument iz Hrvatskog sabora. Iz Sabora su u srijedu to zatražili i pisanim putem, ali se Bunjac na taj zahtjev i dalje oglušuje.


Bunjac je u naknadnom razgovoru za N1 kazao da je mandat ionako izvorno od Vladimire Palfi i da je bio dogovor prije dvije godine, kada ju je zamijenio, da će on odraditi prvu polovicu, a ona ostatak kad se vrati s porodiljnog. Polovica je prošla pa je pokrenuo tehnički postupak, međutim ipak je odluka Palfi da se ne vraća zbog obiteljskih obveza i navodno smatra da Bunjac jako dobro radi svoj posao. Povukao je “ostavku” i kaže da nije zadržao prijavu, sve je vraćeno. Smatra da je neke u HDZ-u njegova odluka o odlasku očito razveselila.