Savez za borbu protiv korupcije

Beljak: Otac hrvatske korupcije je Tuđman, kum Šeks, a Sanader, Plenković i Kolinda – djeca

Tihana Tomičić

Davor Bernardić i Krešo Beljak / Foto. D. JELINEK

Davor Bernardić i Krešo Beljak / Foto. D. JELINEK



Predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas se na potpisivanju Saveza za borbu protiv korupcije ispričao za svoj slučaj sukoba interesa.


– Znam da nije olakotno da u tom trenutku kad sam dobio stipendiju nisam bio predsjednik SDP-a, znam da mi nije olakotna okolnost to što nisam primio novac nego znanje, znam da nije olakotno da nisam znao da je to sukob interesa, nije olakotno ni to što povjerenstvo nije izreklo nikakvu kaznu u vezi s tim.


Ipak se želim ispričati onima koje je moj postupak povrijedio, izjavio je Bernardić.




Na potpisivanju su bili predstavnici HSS-a, HSU-a i SNAGA-e, a predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručio je da se ne namjerava orpavdavati ni za kakve grijehe iz prošlosti jer “je sve to neusporedivo s onim što radi HDZ”.


– Svi smo mi ljudi od krvi i mesa, a svatko tko ima imalo zdrave pameti zna da te stvari nisu za usporedbu. Molim lijepo, bivša firma Damira Krstičevića samo ove godine uzela je iz proračuna 180 milijuna kuna. Mali prijestupi su neusporedivi s takvim krađama


Svaka zemlja ima korupciju. Samo kod nas ona ima svoju državu i domovinu. Otac te korupcije zvao se Franjo Tuđman. Kum te korupcije je Vladimir Šeks.


Djeca te korupcije su Ivo Sanader i Andrej Plenković, kći je Kolinda Grabar Kitarović, a ovo što se danas događa je kulminacija tridesetogodišnjeg upropaštavanja Hrvatske – rekao je Beljak.