Nezadovoljni odnosom Vlade

Sindikalisti Uljanika: ‘Tražimo od Plenkovića da na nas primjenjuje ista pravila kao i za ostala brodogradilišta’

Hina

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



PULA Predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac zatražio je u utorak, kada premijer Andrej Plenković s trojicom ministara posjećuje riječko brodogradilište 3. maj, da se i na pulski Uljanik primjenjuju ista pravila kao i na ostala hrvatska brodogradilišta.


“Tražimo od premijera da se ista pravila koja se primjenjuju na druga hrvatska brodogradilišta primijene i na Uljanik“, poručio je Cerovac s konferencije za novinare u Puli.


Pozdravio je odluku Vlade da posjeti Rijeku i pokuša spasiti 3. maj, ali i izrazio nezadovoljstvo načinom na koji se Vlada tijekom zadnjih godinu i pol dana odnosi prema Uljaniku.




Osim Vlade, Cerovac je kritizirao i istarske političare, kako one ona vlasti, tako i one u oporbi jer se, tvrdi, ne bune protiv nastale situacije i ne zahtijevaju saborsku raspravu o Uljaniku. “Borite se za ljude koji su vas izabrali na ta mjesta“, poručio im je.


Samir Hadžić, član vjerovničkog vijeća Uljanika i bivši član Nadzornog odbora, današnji je posjet premijera i ministara riječkom brodogradilišta ocijenio “samo revijalnim”. Ocijenio je da su kriteriji Vlade za spašavanje određenih brodogradilišta isključivo politički – biračka baza ili drugi politički interesi.


“Nema tu gospodarske ili ikakve logike i pameti. Uljanik je sagradio 60 posto brodova u zadnjih 30 godina, a odbacili su nas kao kante na cestu. Ali, mi danas imamo javnu ponudu za pet novih kruzera, imamo dva broda koja bi trebalo završiti, treći u Rijeci“, kazao je Hadžić.


Uvjeren je da, ako Vlada hitno reagira i iskoriste se sadašnje mogućnosti, Uljanik danas ima prilike još i lakše započeti proizvodnju i nastaviti brodograđevnu tradiciju u Puli.