Istraga u tijeku

Torcidaši koji su kod Senja napali riječke navijače pušteni bez prijave

Hina

Uhićene osobe su sa splitskog područja, a nakon istražnih radnji pušteni su na slobodu i protiv njih nije podignuta prijava, kazala je glasnogovornice PU ličko-senjske policija Maja BrozičevićSENJ Nakon što su navijači splitskog Hajduka na Jadranskoj magistrali u mjestu Bunica pokraj Senja postavili barikade i iz zasjede u noći sa subote na nedjelju napali pripadnike riječke »Armade« koji su se vraćali iz Splita s utakmice »Hajduka« i »Rijeke«, ličko-senjska policija uhitila je pa pustila 15 pripadnika »Hajdukove« navijačke skupine »Torcida«.


Uhićene osobe su sa splitskog područja, a nakon istražnih radnji pušteni su na slobodu i protiv njih nije podignuta prijava, kazala je glasnogovornice PU ličko-senjske policija Maja Brozičević.


No dodala je da je kriminalistička istraga još u tijeku, s obzirom na sve okolnosti ovog očito organiziranog navijačkog napada na suparničku skupinu.
Brozičević je kazala da su po dojavi o međunavijačkom obračunu u Bunici pripadnici ličko-senjske policije u Karlobagu, tijekom noći u nedjelju, presreli pripadnike »Torcide« na povratku iz akcije kod Senja. Tom prilikom 15 »Torcidaša« je uhićeno pod sumnjom da su prekršili Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.


Skupina Torcidaša uhićena je jer su bačvama na cesti u Bunici zaustavljali riječke navijače koji se nisu u Rijeku vraćali brodom, već cestovnim putem i pritom oštetili zaustavljena vozilima riječkih navijača.