Potraga za slovenskim državljaninom

Surfali na orkanskom jugu: Jedan se spasio, potraga za drugim nastavljena jutros

Slavica Kleva

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

Prema posljednjim informacijama surfer, hrvatski državljanin, uspio se dočepati obale i izaći iz podivljalog mora, dok je potraga za slovenskim državljaninom u ovom trenutku moguća samo s kopna.UMAG Nešto poslije 7 sati potragu za nestalim Slovencem koji je jučer izašao na podivljale valove surfati u savudrijskom akvatoriju, nastavili su djelatnici Lučke ispostave Umag. 


-Nastavili smo kopnenu pretragu.


S nama su i vatrogasci, djelatnici policijske postaje, a ubrzo će nam se pridružiti i članovi GSS službe, kazao nam je lučki kapetan Mijo Šiljeg.
Izlazak dvojice surfera na valove organskog juga jučer nešto poslije 17 sati u moru kraj Umaga dignuo je na noge članove potražno spasilačke ekipe na moru.


Prema posljednjim informacijama surfer, hrvatski državljanin, uspio se dočepati obale i izaći iz podivljalog mora, dok je potraga za slovenskim državljaninom u ovom trenutku moguća samo s kopna.


Naime, koordiniranom akcijom Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru Lučke kapetanije, Obalne straže , Pomorske policije odmah nakon dojave , započela je potraga za nestalim surferima ali se zbog podivljalog juga, nemogućnosti isplovljavanja, te opasnosti za spasitelje, akcija traganja trenutno odvija s kopna.


No, s prvim naznakama stabiliziranja vremenskih prilika akcija spašavanja se nastavlja.