Spolno zlostavljanje

Strava i užas u Pločama: Maloljetnik uhićen zbog silovanja mlađe sestrice

Portal Novilist.hr

Ilustracija / Foto arhiva

Ilustracija / Foto arhivaMaloljetnik (16) priveden je na Županijski sud u Dubrovniku zbog sumnje kako je spolno zlostavljao 13-godišnjakinju, doznaje Dubrovački dnevnik. 


Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, riječ je o spolnom zlostavljanju u obitelji pri čemu je maloljetnik brat žrtve, a oboje su s područja Ploča.


Maloljetniku je, prema neslužbenim informacijama Dubrovačkog dnevnika, određen istražni zatvor.
Ovo je četvrti slučaj spolnog zlostavljanja na tom području u posljednje vrijeme.


Naime, muškarac (72) osumnjičen je kako je spolno zloupotrebljavao djevojčicu u dobi od devet godina te mu je određen istražni zatvor prije nekoliko dana. Prije toga je priveden muškarac (78) koji je osumnjičen kako je više od dvije godine seksualno zlostavljao maloljetnicu, svoju susjedu, i to od njene 15. do 17. godine u Kuli Norinskoj.


Nedugo prije toga priveden još jedan stariji muškarac (76) iz Metkovića koji je osumnjičen kako je počinio više kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina u razdoblju od pet godina, a žrtva je muškarac koji je tada bio dječak. Protiv 76-godišnjaka je podignuta optužnica, piše Dubrovački dnevnik.