Prijevoz stoke završio fatalno

SUDAR KAMIONA NA AUTOCESTI RIJEKA – ZAGREB: Smrtno je stradalo osam krava

Marinko Krmpotić

snimio Marinko Krmpotić

snimio Marinko Krmpotić

Djelatnici Policijske postaje Delnice vrlo brzo i učinkovito regulirali su odvijanje prometa te uz pomoć vatrogasaca AC Rijeka – Zagreb i stručnih službi uklonili tijela nesretnih životinja i omogućili normalno odvijanje prometa.DELNICE – Nedaleko od na auto cesti Rijeka – Zagreb mnogima znanog prijelaza za divlje životinje, na dionici te prometnice od Delnica do Ravne Gore, danas u poslijepodnevnim satima došlo je do bizarne prometne nesreće u kojoj su stradale upravo – životinje! Točnije, smrtno je stradalo čak osam krava koje je kamion za stočni prijevoz vozio u smjeru Zagreba.


Budući da na tom dijelu prometnice zbog uspona postoje čak tri prometne trake, nesretni vozač kamiona koristio je, potpuno logično, treću traku za najsporije sudionike pri čemu nije ni slutio da je baš u toj traci, najvjerojatnije zbog kvara, zaustavljen drugi teretni kamion. U trenutku kad ga je uočio bilo je prekasno i uslijedio je žestoki sudar nakon kojeg je u kamionu za prijevoz stoke stradalo svih osam krava!

Rezultati istrage pokazat će što se točno dogodilo, a na licu mjesta od ljudi koji su uklanjali mrtva trupla nesretnih životinja s kolinika saznali smo kako je većina krava smrt doživjela u kamionu budući da su bile vezane jedna za drugu. Žestoki udarac za većinu njih značio je smrt davljenjem, a bar jedna ili dvije, sudeći po tragovima na kolniku, ispala je iz kamiona i skončala život na prometnici.


Djelatnici Policijske postaje Delnice vrlo brzo i učinkovito regulirali su odvijanje prometa te uz pomoć vatrogasaca AC Rijeka – Zagreb i stručnih službi uklonili tijela nesretnih životinja i omogućili normalno odvijanje prometa.