Ubojstva u Južnoafričkoj Republici

SERIJA LIKVIDACIJA SE NASTAVLJA: Pogledajte kako je ubijen prijatelj Arkanovog ubojice

P. N.

foto: screenshot

foto: screenshot

Žrtva je pokušala pobjeći, što se jasno vidi na snimku nadzorne kamere, ali ubojica ga je 'sasjekao' iz automatske puške. Policija je utvrdila da je ispaljeno dvadeset metaka.



U Južnoafričkoj Republici ubijen je još jedan srbijanski državljanin, pedesetdevetogodišnji Ivan Đorđević. Po svemu sudeći riječ je o nastavku serije mafijaških ubojstava.


Prije manje od mjesec dana tamo je, u predgrađu Johannesburga, ubijen i Jugoslav Smiljkić, kojeg su nepoznati napadači likvidirali pucajući u njega iz automobila. Poprište ubojstva Ivana Đorđevića udaljeno je dvadesetak kilometara od mjesta Smiljkićeve likvidacije.


Ivan Đorđević ubijen je u Bryanstonu, na parkingu, a ubojstvo su snimile nadzorne kamere. Đorđević se na parking dovezao automobilom, a odmah za njim stigli su i nepoznati napadači u BMW-u, naoružani dugim cijevima. Žrtva je pokušala pobjeći, što se jasno vidi na snimku nadzorne kamere, ali ubojica ga je ‘sasjekao’ iz automatske puške. Policija je utvrdila da je ispaljeno dvadeset metaka.




Automobil koji su ubojice koristile kasnije je pronađen zapaljen. Očito se radilo o dobro pripremljenoj likvidaciji. Inače, Đorđevića su već jednom pokušali ubiti; koncem 2017. godine, kad su na njega također pucali. Tad je pogođen s četiri metka i bio je u kritičnom stanju, ali uspio se oporaviti.


Beogradski portal Krik, specijaliziran za istraživačko novinarstvo i praćenje aktivnosti organiziranih kriminalnih skupina, prenosi napise južnoafričkih medija, prema kojima je ubijeni Đorđević bio povezan s Dobrosavom Gavrićem, kriminalcem koji je 2006. godine u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubojstva kriminalca i ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana.


Gavrić se, piše Krik, trenutačno nalazi u zatvoru u Južnoafričkoj Republici i čeka odluku o izručenju Srbiji.


POGLEDAJTE VIDEO


foto: screenshot


foto: screenshot