Rezultati pojačanog nadzora prometa

Riječki “šampion” policijske vikend akcije: Mrtav pijan, bez vozačke, zabio se u parkirano vozilo

P. N.

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Što se najopasnijih vozača tiče, onih pod utjecajem alkohola, njih šest je bilo u dobi između 31. i 40. godine te po pet vozača u dobi između 18. i 24. godine i između 41. i 50. godine života, dok je preostalih pet vozača u drugim dobnim skupinama.Policijska uprava Primorsko-goranska objavila je rezultate akcije pojačanog nadzora prometa u svojoj zoni odgovornosti, koji plastično govore o stanju na prometnicama kakvo možete očekivati vikendom. U Rijeci i ostatku Županije policija je evidentirala 238 prometnih prekršaja.


Najčešće se, u 46 navrata, radilo o prekoračenjima brzine, a drugo mjest po učestalosti kršenja prometnih propisa dijele nekorištenje sigurnosnog pojasa, zbog čega su vozači kažnjeni 24 puta. Vožnja pod utjecajem alkohola zabilježena je u 21 policijskoj provjeri. Petnaest puta policija je zabilježila prekršaj korištenja mobitela u vožnji, sedam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim i neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani te 118 drugih prometnih prekršaja.


Što se najopasnijih vozača tiče, onih pod utjecajem alkohola, njih šest je bilo u dobi između 31. i 40. godine te po pet vozača u dobi između 18. i 24. godine i između 41. i 50. godine života, dok je preostalih pet vozača u drugim dobnim skupinama.
“Šampion vikenda” vozač je kod kojeg je policija zabilježila koncentraciju alkohola od 3,06 g/kg: “Šampion” ima 41 godinu, a mrtav-pijan upravljao je osobnim vozilom marke Opel Corsa, riječkih registracijskih oznaka.


– Uslijed brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolniku krećući se vozilom naseljem Ružići na području Matulja, udario je u parkirano vozilo. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a osim da je pod utjecajem alkohola policija je utvrdila kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, izvijestila je policija.