Racija trajala dva mjeseca

Policija u Rijeci i Opatiji uhvatila 11 prostitutki: Nudile usluge po cijeni od 300 kuna naviše

Slavica Kleva

Ilustracija

Ilustracija

Riječ je o deset hrvatskih državljanki, starosti od 19 do 53 godine te o 47-godišnjoj državljanki Bosne i Hercegovine. Spomenute osobe zatečene su tijekom provođenja pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja prostitucije



RIJEKA – Nad jedanaest ženskih osoba djelatnici Službe organiziranog kriminala proveli su krim obradu zbog sumnje da su počinile kazneno djelo prostitucije.


Riječ je o deset hrvatskih državljanki, starosti od 19 do 53 godine te o 47-godišnjoj državljanki Bosne i Hercegovine. Spomenute osobe zatečene su tijekom provođenja pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja prostitucije, i to od početka siječnja do 7. ožujka ove godine u stanovima ili na otvorenom prostoru u raznim dijelovima Rijeke te u Opatiji.


Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako su usluge nudile putem oglasnika, većinom po cijeni od 300 kuna nadalje, izvijestila je riječka policija. 




Zbog sumnje da su počinile kazneno djelo prostitucije protiv svih osumnjičenih bit će podnijete kaznene prijave mjerodavnom državnom odvjetništvu.


U jednom od slučajeva za isto kazneno djelo prijavljuje se i 40-godišnji hrvatski državljanin koji je dogovarao pružanje navedenih usluga jedne od osumnjičenih.