Loš plan

Policija pohapsila mlade Riječane: Kupovala amfetamine na darknetu, naljutila njemačku carinu

Portal Novilist.hr

Foto MUP

Foto MUP

Dvije su osobe uhićene, a policija je oduzela 360 tableta ecstasyja, 100 grama MDMA, 43 doze LSD-aRIJEKA Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji sa Službom kriminaliteta droga PNUSKOK-a te uredom časnika za vezu njemačke carine i carinske policije pri Veleposlanstvu SR Njemačke u Zagrebu, uspješno su dovršili kriminalističko istraživanje iz domene zlouporabe droga.


Naime, policija je jučer 20. studenoga oduzela više od 100 grama droge amfetamin. Riječ je o drogi koja je kupljena preko stranica tzv. darkneta iz jedne od zemalja Europske unije, a koju je naručila 27-godišnjakinja radi daljnje prodaje. U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija na području Rijeke te je pronađeno i oduzeto više od 360 komada ecstasyja, više od 100 grama MDMA, 43 doze LSD-a, oko 20 grama marihuane, manje količine drugih droga, digitalna vaga, nekoliko tisuća kuna i drugi predmeti koji se dovode u vezu s neovlaštenim posjedovanjem i prodajom droge.


Za ova kaznena djela policija sumnjiči troje hrvatskih državljana, a dvoje od njih, u dobi od 27 i 24 godine su uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje više kaznih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, predani pritvorskom nadzorniku.
Za napomenuti je da je ovo kriminalističko istraživanje rezultat uspješne, višegodišnje suradnje između hrvatske policije i njemačke carinske policije na razotkrivanju ove vrste kriminaliteta, odnosno sprječavanja trgovine drogom putem tzv. darkneta.