Proces Miroslavu Čižiću

Počelo suđenje ubojici iz Slatine

Hina

Nl arhiva

Nl arhiva

Prema optužnici, Čižić je prošle godine 31. kolovoza oko 13.45 sati u Slatini ubio Marija Škiljića, Ubojica se, znajući da se Škiljić nalazi u parkiranom vozilu ispred obiteljske kuće, do njega dovezao skuterom te ga iz neposredne blizine dva puta ustrijelio u glavu iz revolvera, kojeg je nabavio od nepoznate osobe. Oko 15.15 sati istoga dana Škiljić je umro u virovitičkoj Općoj bolnici

BJELOVAR Na Županijskom sudu u Bjelovaru u utorak je počelo suđenje Miroslavu Čižiću (38) iz Slatine, osumnjičenom da je lani krajem kolovoza zbog ljubomore ubio Marija Škiljića (43), čovjeka zbog kojega ga je napustila supruga.  

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru u optužnici tereti Čižića za kaznena djela teškog ubojstva, nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja te prijetnje.


 Prema optužnici, Čižić je prošle godine 31. kolovoza oko 13.45 sati u Slatini ubio Marija Škiljića, Ubojica se, znajući da se Škiljić nalazi u parkiranom vozilu ispred obiteljske kuće, do njega dovezao skuterom te ga iz neposredne blizine dva puta ustrijelio u glavu iz revolvera, kojeg je nabavio od nepoznate osobe. Oko 15.15 sati istoga dana Škiljić je umro u virovitičkoj Općoj bolnici.


 




Uz to, Čižića se tereti i za prijetnje koje je uputio supruzi. To se dogodilo tri tjedna prije ubojstva, 6. kolovoza prošle godine, kada je preko prijateljice poručio supruzi da će je ubiti.


 Na početku suđenja je Čižić, koji se od dana ubojstva nalazi u istražnom zatvoru, istaknuo kako se ne smatra krivim za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, a njegov je branitelj istaknuo da će tijekom sudskog postupka dokazati kako nije riječ o teškom ubojstvu, već eventualnom prekoračenju nužne obrane.


 Tijekom suđenja ispitat će se brojni svjedoci, kao i vještaci, a obrana je predložila i rekonstrukciju događaja na mjestu ubojstva.


 Suđenje se na Županijskom sudu u Bjelovaru nastavlja u srijedu i četvrtak, kada se planiraju ispitati svi predloženi svjedoci, a kasnije će se saslušati vještaci i izvoditi ostali dokazi. Ako mu se dokaže krivnja, Čižiću prijeti kazna od najmanje deset godina zatvora.