Teške ozljede glave

Osamnaestogodišnjak iz Pule životno ugrožen nakon sukoba Torcide i Armade na autocesti kod Vrbovskog

Portal Novilist.hr

Ilustracija / Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ilustracija / Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELLJedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede i životno je ugrožena u sukobu između pripadnika navijačkih skupina Torcida i Armada, koji se odigrao u nedjelju navečer na autocesti kod Vrbovskog, piše Slobodna Dalmacija.


Neslužbeno saznaju kako je jedan mladić, star 18 godina, s adresom stanovanja u puli, te noći vozilom hitne pomoći prevezen u riječki KBC. On je u riječki KBC dovezen bez svijesti, u teškom stanju, s teškom ozljedom glave, i prema neslužbenim informacijama životno je ugrožen.


Kako doznaje Slobodna, ubrzo nakon dolaska u bolnicu, teško ozlijeđenom mladiću urađena je MSCT pretraga glave, nakon čega je smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja (JIL). Mladić je intubiran i priključen na mehaničku ventilaciju.
Kakav će biti ishod njegova liječenja teško je prognozirati, pogotovo iz razloga jer se radi o teškoj ozljedi glave, piše Slobodna.


Podsjetimo, sukob se odigrao nakon utakmica Prve HNL u kojima je NK Rijeka gostovala u Gorici, a Hajduk u Koprivnici. Obje momčadi su izgubile te utakmice. Prema dostupnim informacijama, pripadnici Torcide odlučili su sačekati Armadu na povratku u Rijeku, pa su kod Bosiljeva, umjesto da nastave prema Splitu, krenuli u pravcu Rijeke.


Kod Vrbovskog je došlo do obračuna, a izgleda da se oružje nije biralo – potegle su se i boce, letve i kamenje, piše Slobodna. Rezultat svega je 18-godišnjak koji se bori za život, te još nekoliko ozlijeđenih.


Policija ovaj sukob karakterizira kao narušavanje javnog reda i mira.


– Dana 12. kolovoza oko 1 sat na autocesti na širem području Vrbovskog došlo je do narušavanja javnog reda i mira, odnosno tučnjave u kojoj je, prema dosadašnjim saznanjima, sudjelovalo više osoba. U ovom događaju teško je ozlijeđen 18-godišnji hrvatski državljanin, koji je radi pružanja liječničke pomoći prevezen u KBC Rijeka. U tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja sudionika ovog događaja, kao i svih relevantnih činjenica i okolnosti. Tijekom ovog događaja bilo je otežano odvijanje prometa, obavijestili su iz policije.