Bjegunac

Oglasio se i Mamić: ‘Da, poznajem Vargu i davao sam mu novac. Javio mi je tko je nacrtao svastiku na Poljudu’

P. N.

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Moje uključivanje u aferu velika je konstrukcija koju ću objasniti u trenutku kad me najvjerojatnije budu pozvali za svjedoka u ovom slučaju, rekao je Mamić, koji kaže da je Vargu upoznao prije godinu danaFranjo Varga mi je rekao tko je nacrtao svastiku na Poljudu. Te sam informacije proslijedio nadležnim institucijama – izjavio je za Jutarnji list bjegunac Zdravko Mamić, koji je po prvi put progovorio za medije od izbijanja afere s lažnim SMS-ovima koje je za njega izradio bivši MUP-ov informatičar.


Mamić je potvrdio da poznaje Vargu i da se s njim posljednji put sastao prije dva mjeseca kad su popili kavu u Hercegovini.


– Moje uključivanje u aferu velika je konstrukcija koju ću objasniti u trenutku kad me najvjerojatnije budu pozvali za svjedoka u ovom slučaju, rekao je Mamić, koji kaže da je Vargu upoznao prije godinu dana. 
– U to vrijeme ja sam javno, na jednoj konferenciji za novinare rekao da nudim veliku nagradu za informaciju o ljudima koji su nacrtali svastiku na Poljudu. Tada me je prijatelj spojio s Vargom koji mi je rekao da bih mogao doći do tih informacija – rekao je Mamić, ne želeći otkriti je li taj prijatelj Tomislav Karamarko.


Tvrdi da mu se Varga uskoro javio imena počinitelja.


Ne krije da je davao novac Vargi.


– Nakon priče o svastici zvao me nekoliko puta i rekao mi da ima problema s kućom, spominjao je neke ovrhe, neplaćene režije. I ja sam mu pomogao, dodao je Mamić u izjavi Jutarnjem.