Pogibija Davida Dragičevića

OTAC STRADALOG MLADIĆA UZIMA PRAVDU U SVOJE RUKE Ubili su mi dijete u MUP-u RS-a, krećemo u lov na ubojice

Hina

Foto Goran Kovacic/PIXSELL

Foto Goran Kovacic/PIXSELL

»Ne budu li uhićeni svi koji su sudjelovali u organiziranom ubojstvu Davida Dragičevića, Davor Dragičević i skupina 'Pravda za Davida' uzimaju pravdu u svoje ruke i krećemo u lov na zločince i ubojce«, rekao je jutros otac Davor DragičevićMOSTAR Otac banjolučkog mladića Davida Dragičevića, koji je u ožujku umro pod nerazjašnjenim okolnostima, najavio je u petak da će od 25. rujna uzeti pravdu u svoje ruke i sa skupinom ‘Pravda za Davida’ početi uhićivati odgovorne za, kako tvrdi, mučenje i ubojstvo njegova sina.


»Ne budu li uhićeni svi koji su sudjelovali u organiziranom ubojstvu Davida Dragičevića, Davor Dragičević i skupina ‘Pravda za Davida’ uzimaju pravdu u svoje ruke i krećemo u lov na zločince i ubojce«, rekao je jutros otac.


Davoru Dragičeviću, koji mjesecima prosvjeduje u središtu Banje Luke tražeći rasvjetljavanje okolnosti smrti svoga sina, sinoć je nepoznata osoba verbalno zaprijetila nakon čega je uhićena pa puštena nakon zadržavanja u policiji. Zbog toga je zajedno s podupirateljima noć proveo ispred zgrade policije u Banjoj Luci.
U četvrtak je u istupu za medije otišao korak dalje tvrdeći da je njegov sin ubijen u zgradi MUP-a Republike Srpske.


»Ubili su mi dijete ovdje, u MUP-u Republike Srpske. Od sada prestaje vaša vladavina, dolazi vladavina prava«, rekao je Dragičević.


Aktualnu vlast nazvao je mafijom i poručio da će se cijeli slučaj okončati vrlo brzo.


Ranije je za smrt i zataškavanje ubojstva sina optužio ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, direktora Policije Darka Ćuluma te nekoliko drugih policijskih i pravosudnih djelatnika te medicinskih vještaka.


Hrvatski odvjetnik Anto Nobilo nedavno se uključio u međunarodni tim za istragu okolnosti stradanja Davida Dragičevića (21) u Banjoj Luci. U međuvremenu, podignuta je optužnica protiv dvojice policajaca koji su bili uključeni u istragu.


Smrt mladoga Dragičevića mjesecima je predmet žestoke političke borbe između vlasti stranke SNSD Milorada Dodika i oporbe iz redova Srpske demokratske stranke u Republici Srpskoj i to je pitanje postalo sastavni dio predizborne kampanje za skorašnje opće izbore u listopadu.(Hina) xzkre yrt