Kamatarenje Dine Drpića

Nives opisala kako je otjerala kamatare s kućnog praga: ‘Pokucao je, bila sam polugola…’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Instagram Nives Celzijus

Foto Screenshot Instagram Nives Celzijus



Nives Zeljković, poznatija kao Nives Celzijus, u utorak je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu svjedočila u slučaju kamatarenja svog bivšeg supruga, nogometaša Dine Drpića. Optužen je konobar Danijel Despotović, koji je na početku suđenja rekao da nije kriv, javljaju 24 sata.


Drpić je policajcima ispričao da je 2012. godine izgubio sav novac u casinu, kad mu je Despotović ponudio da će mu pozajmiti 5.000 eura bez kamata. Drpić je ponudu prihvatio, a obećao je da će Despotoviću novac vratiti kroz nekoliko dana.


No, nisu se čuli godinu dana, a Despotović ga je nazvao na ljeto 2013. godine i rekao da mu je dug narastao na 15.000 eura na račun kamata. Tad je, tvrdi Drpić, Danijel izvadio crni pištolj, uperio ga u njega i zaprijetio da mu mora vratiti novac s kamatama ili će ga propucati.




– Ne znam je li to bio Despotović, no taj muškarac mi je došao na vrata i rekao samo da je Dinin prijatelj. Nisam nikog očekivala, taman sam se bila otuširala i bila sam polugola. Nisam ga željela pustiti u kuću, ispričala je Nives.


Na pitanje sutkinje poznaje li Nives uopće optuženika, rekla je kako joj je poznat, no da nije 100 posto sigurna je li to taj muškarac koji je tražio Dinu na njezinoj adresi. U jednom trenutku se i okrenula i pogledala u optuženika koji je sjedio odmah kraj mjesta za svjedočenje.


– Taj koji je došao bio je malo deblji i bio je ćelav. Bio je sam. Rekla sam mu kako Dino nije tu, jer je u to vrijeme igrao na Brunejima. Dodala sam da to može provjeriti i na internetu. On je pak inzistirao da uđe u stan kako bi i sam to provjerio, no nisam ga željela pustiti. Bila sam zato uznemirena i bijesna jer sam odmah pomislili da se radi o nekom kamataru, ispričala je Nives.


Iako joj taj muškarac nije prijetio niti tražio novac od nje, taj posjet ju je uznemirio.


– Mene je to zabrinulo i nekako sam uspjela dobiti Dinu. Kad sam mu to rekla, bio je ljut i poklopio mi je. Očito je zvao tog muškarca, prisjetila se.


Kazala je kako je muškarac nakon nekog vremena otišao te da je kroz prozor primijetila kako odlazi do nekog nepoznatog automobila te kako ga je vjerojatno čekao neki prijatelj.


– Dino je imao problem s kockanjem i ja sam mu pomogla da se izvuče iz dugova. Jedno vrijeme je bio dobro no to je bio uzrok i naših bračnih problema, kazala je Nives sutkinji.


Na pitanje, je li ikad Dino spominjao Despotovića, rekla je da ju je jednom Dino nazvao sav uznemiren.


– Rekao mi je sjećam li se one situacije te da je i on imao jednu. Rekao je da mu je muškarac prijetio te da razmišlja da sve ode prijaviti policiji. Ja sam mu rekla da je to dobra ideja. Ne znam zašto je nazvao baš mene. Vjerojatno je trebao nekog kome vjeruje i da pita čini li pravu stvar, zaključila je Nives, prenose 24 sata.