HAK

Između Vrata Jadrana i čvora Matulji vozi se usporeno zbog prometne nesreće

Hina



Zbog prometne nesreće na riječkoj obilaznici (A7), između odmorišta Vrata Jadrana i čvora Matulji u smjeru Rupe, vozi se usporeno, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


Zbog predmeta na kolniku na autocesti A1 između čvorova Benkovac i Pirovac, na 296. kilometru u smjeru Splita, vozi se uz ograničenje brzine.


Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, a ima je i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac te na mostu Gacka. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.




Na dijelu dionice autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h zbog jakog vjetra.


Tijekom dana iz HAK-a očekuju pojačan promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Jadranskoj i Ličkoj magistrali, Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.


Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Babina Greda.Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, BiH, Srbijom i Crnom Gorom česta su i neizbježna čekanja, pa pozivamo vozače na strpljenje i razumijevanje.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.


Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.


Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcava vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.