33-godišnjak pokušao samoubojstvo

Bacio se na autobus: Dvije putnice teže ozlijeđene

Slavica Kleva

Jedna je putnica zadobila prijelom stopala, druga koljena, treća putnica je takodjer zatražila pomoć, no samo je lakše ozlijeđena. Vozač autobusa nije ozlijeđen ali je pretrpio velik psihički šok.



RIJEKA Dvije putnice teže su stradale u trenutku kada je 35-godišnji vozač gradskog autobusa na liniji broj jedan naglo zakočio kako bi izbjegao izletanje 33-godišnjeg Riječanina pod autobus. Šokantni događaj prošao je nasreću bez poginulih, ali troje ljudi je hospitalizirano.


Tridesetrogodišnji Riječanin nekoliko minuta poslije podneva pokušao je suicid u Krešimirovoj ulici nadomak pružnog prijelaza. Popeo se na željeznu ogradu uz živicu jednog lokala i čekao trenutak da se baci pod autobus. To je i učinio, naišao je  autobus, skočio je i udario u vjetrobransko staklo autobusa. Mladić je odvezen na Hitni trakt, policija je samo potvrdila da nije životno ugrožen ali je zadržan u bolnici. 


No, u naglom kočenju stradale su dvije putnice, jedna je zadobila prijelom stopala, druga koljena; teške ozljede koje će zahtijevati dugotrajno liječenje. Treća putnica je takodjer zatražila pomoć, no samo je lakše ozlijeđena. Vozač autobusa nije ozlijeđen ali je pretrpio velik psihički šok. Valja i reći da je zahvaljući njegovoj brzoj reakciji nesretnik ipak preživio svoju umalo tragičnu akciju.