Trener Zamećana

VALTER MATOŠEVIĆ: Vladala je fama kako su ovi dečki lijenčine, a ja vidim krasne momke

Igor Duvnjak

Rukometaši i stručni stožer Zameta za novu sezonu/Foto R. BRMALJ

Rukometaši i stručni stožer Zameta za novu sezonu/Foto R. BRMALJ

Tko je otišao, taj je otišao, tko je ostao, ostao je - lakonski je komentar Valtera Matoševića nakon prijelaznog roka kada je kompletirana momčad koju je poveo u pripreme. - Mislim da su ostali dobri igrači, momci s karakterom, što je u načelu i najbitnije. Smatram također da su to igrači koji su željni dokazivanja.



RIJEKA Rukometaši Zameta u subotu u Vinkovcima startaju u novu sezonu Paket 24 Premijer lige, izazovnog natjecanja u kojem je pregršt pretendenata sa znatnim očekivanjima. Postava Zamećana je redizajnirana u odnosu na prošlu sezonu, ali ispada da je riječki premijerligaš uglavnom u svom taboru zadržao željena imena, izuzetak je nadareni bek Tin Lučin, koji nije odolio pozivu slavnog španjolskog Ademar Leona. Uz to, njegov mlađi brat Fran, kao i desno krilo Filip Glavaš, pošli su u Umag. S druge strane Zamećani su vratili desno krilo Sandra Samardžića iz Dubrave, na vanjske pozicije su stigli Vanja Šehić iz Rudan Labina i Tony Zarev iz Mornara Crikvenice, dok je uz dokazanog Verona Načinovića na crti sada i njegov kolega iz kadetske reprezentacije Jan Koler iz Umaga.


Došlo je i do promjene za kormilom, za koje se vratilo trofejno hrvatsko ime Valter Matošević nakon epizode prije nekoliko sezona, kada je Zamet stigao do treće faze kvalifikacija za Kup EHF-a. Matošević je naslijedio Nedeljka Lalića.


– Tko je otišao, taj je otišao, tko je ostao, ostao je – lakonski je komentar Valtera Matoševića nakon prijelaznog roka kada je kompletirana momčad koju je poveo u pripreme. – Mislim da su ostali dobri igrači, momci s karakterom, što je u načelu i najbitnije. Smatram također da su to igrači koji su željni dokazivanja.





Motiv je jedna od najvažnijih karika u stvaranju željenih sportskih uspjeha, prema porukama igrača uoči početka ljetnih priprema, jedva su čekali početak treninga, nabijeni itekakvom količinom motivacije za rad i utakmice. Treneru odnos prema radu silno znači, dobro je znano da je u svojoj trofejnoj karijeri bio veliki pobornik marljivog treniranja kojim se i vinuo u sportske visove. S ekipom je dočekao kraj priprema utakmicom s kvalitetnom kineskom selekcijom, koja je slavila pobjedu.


– Stvarno mogu kazati da sam jako zadovoljan kako su igrači trenirali. Inače, tu je vladala neka fama kako je ovo jedna neradnička ekipa, kako su ovi igrači lijenčine. Međutim, naš kondicijski trener Sandro Gulja i ja smo vidjeli uistinu jedne krasne momke, koji od sebe daju taj maksimum. Mogu slobodno kazati, kada je riječ o tim stvarima, da su maksimalno angažirani na treningu. Kada je riječ o igri, vidjet ćemo. Recimo, igrali smo s kineskom selekcijom, tu na neki način mogu biti zadovoljan. Ima dosta prostora za poboljšanje, noge su još teške, ali vjerujem da će do susreta u Vinkovcima sve leći na svoje mjesto. Inače, u obrani nam nedostaje još malo agresivnosti, a u napadu moramo anulirati neke tehničke greške, pogotovo one iz drugog poluvremena s Kinezima, to nam se ne smije događati. Vjerujem da će sve biti O. K. Što se tiče posljednje utakmice, igrali smo sa jednom stvarno dobrom, brzom ekipom koja je došla dokazivati se. Bili su motivirani, nije to bio samo trening, već se po njihovim reakcijama vidjelo da su uistinu željni pobjede – dodao je Matošević.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU