Nakon pobjede nad Japanom

LINO ČERVAR: Protiv Makedonije neće biti lako, moramo igrati još bolje želimo li pobijediti

Portal Novilist.hr

Lino Červar/Foto REUTERS

Lino Červar/Foto REUTERS

Utakmica s Makedonijom je vrlo bitna, može puno toga reći. Razmišljam o njima, to je suparnik kojega jako dobro znam, ja sam trenirao sve te igrače. Znam da im je veliki cilj da nas pobijede, znam da se žele dokazati. To je vrlo respektabilna reprezentacija. Makedonija ima svoj stil, igraju pametno na čeru s Kirom Lazarovom - kaže izbornik hrvatskih rukometaša



MUENCHEN Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne vrste, nije krio zadovoljstvo nakon pobjede nad Japanom, druge na SP-u.


– Čestitam igračima. Rastrčali smo se, odigrali smo dobro. Rotirao sam sve igrače, a Cindrića sam čuvao od napora. Zadovoljan sam što je bila kolektivna igra, a bilo je i dobrih momenata. Publika nas je podržala. Igralio smo čvrsto, suparnicima nismo dozvolili da razviju igru, vratar je bio dobar. Dali smo dosta lakih golova što znači da smo bili koncentrirani. Imamo sada četiri boda, ali moramo biti oprezni. Naš prvi zadatak je da idemo na Olimpijske igre 2020. godine, to je najvažniji cilj. Neće biti jednostavno jer mnogo igrača želi upravo to. Osim toga nije sve riješeno u našoj grupi – upozorio je Červar i okrenuo se susretu s protiv Makedonije koji je na rasporedu u ponedjeljak.


– To će biti težak meč. Nakon toga nas čeka Bahrein pa Španjolska. Prvenstvo ne čeka… Moramo protiv Makedonije držati ovaj ritam, još više izvući iz sebe, ispraviti neke olako napravljene pogreške. Kao trener uvijek moram tražiti više jer ako ciljamo na više moramo više i dati. Ima prostora za ispravke, ne smijemo podleći samozadovoljstvu nego biti još čvršći. Dobro smo otvorili utakmicu, a onda je došlo do opuštanja, a opuštanja ne smije biti. Prilike su dobili Vida, Šipić, Mandić, u nastavku je branio Stevanović, koji je također bio dobar. Funkcioniramo dobro, no biti će još puno teških utakmica. Zadaću ćemo ispuniti samo kvalitetnom igrom. U napadu je bilo puno dobrih stvari, ali je bilo i dosta tehničkih grešaka. Zapaženi vratari? Bez dobrih vratara nema ni velikih pobjeda, bez njih ni obrana nije dobra. Utakmica s Makedonijom je vrlo bitna, može puno toga reći. Razmišljam o njima, to je suparnik kojega jako dobro znam, ja sam trenirao sve te igrače. Znam da im je veliki cilj da nas pobijede, znam da se žele dokazati. To je vrlo respektabilna reprezentacija. Makedonija ima svoj stil, igraju pametno na čeru s Kirom Lazarovom. Neće nam biti lako, morat ćemo igrati još bolje mislimo li pobijediti.