Ispunjena norma

Tina Mihalić osigurala nastup na OI u Londonu

Hina

Stvarno je dobar osjećaj ispuniti olimpijsku normu, koju za Peking nisam uspjela ostvariti, pa mogu reći da je ovime ostvaren moj san. Do kraja prvenstva ima još dva dana i potruditi ću se to odjedriti što bolje, a sada će mi biti i lakše jer u džepu imam vizu za London«, kazala je Tina Mihelić



Na svjetskom prvenstvu u jedrenju, koje se od 3. do 18. prosinca održava u Australiji, Tina Mihelić je plasmanom u zlatnu finalnu skupinu Svjetskog prvenstva u Australiji Hrvatskoj osigurala mjesto na Olimpijskim igrama 2012. u ženskom samcu.


»Stvarno je dobar osjećaj ispuniti olimpijsku normu, koju za Peking nisam uspjela ostvariti, pa mogu reći da je ovime ostvaren moj san. Do kraja prvenstva ima još dva dana i potruditi ću se to odjedriti što bolje, a sada će mi biti i lakše jer u džepu imam vizu za London«, kazala je Tina Mihelić.


Razloga za slavlje imali su i naši predstavnici u klasi 470  Šime Fantela i Igor Marenić koji su danas pobijedili u  prvom plovu zlatne skupine pa su nakon šest jedrenja treći u svojoj klasi i u poziciji da se i ove godine upuste u borbu za medalje u klasi u kojoj su 2009. bili svjetski prvaci, a lani brončani.  




« Današnje prvo mjesto je rezultat naše dobre taktike. Imali smo odličan start na lijevoj strani jer je i vjetar malo okrenuo lijevo, a nakon što smo prvi okrenuli privjetrinsku oznaku samo smo povećavali vodstvo i kontrolirali grupu«, zadovoljno je izjavio Šime Fantela.


Nakon tri dana natjecanja na regatnom polju Success klasa 470 se sutra seli na polje Centre, koje je blizu kopna, što znači da će i uvjeti za jedrenje biti drugačiji.


U klasama Finn i 470 u zlatne je skupine ušlo više nacija nego što su kvote tako da se 75 posto sudionika Olimpijskih igara 2012. za ove discipline neće znati do subote.


Posada Petre Klibe u dvobojskom jedrenju nije uspjela ispuniti olimpijsku normu, pa će na Svjetskom prvenstvu na proljeće iduće godine imati drugu prigodu za ući u preostalih 25 posto mjesta u ovoj disciplini.


U jedinom plovu za klasu Finn Ivan Kljaković Gašpić bio je danas 15., i nakon šest jedrenja zauzima 13. mjesto.


Laser Radial sutra ima dan odmora, dok su za klase Finn i 470 zakazana daljnja dva jedrenja.