Atletsko SP u Moskvi

Školina prvakinja skoka u vis, Vesely u koplju

Hina

Europski prvak iz Helsinkija prošle godine napokon je stigao i do prve medalje sa najvećih svjetskih natjecanja, dok je Školina do najvećeg uspjeha u karijeri stigla preskočivši 2,03 metra čime je izjednačila osobni rekordMOSKVA Ruskinja Svetlana Školina osvojila je naslov svjetske prvakinje u skoku u vis na SP u Moskvi.


Školina je do najvećeg uspjeha u karijeri stigla preskočivši 2,03 metra čime je izjednačila osobni rekord kojega je postavila na prošlogodišnjim OI u Londonu kada je osvojila broncu.


Srebro je osvojila olimpijska doprvakinja Amerikanka Brigetta Barrett, koja je u Moskvu stigla s najboljim rezultatom sezone (2,04m), sa 2,00m, dok su brončano odličje zaslužile braniteljica svjetskog naslova iz Daegua i olimpijska pobjednica iz Londona, Ruskinja Ana Čičerova, te aktuačna europska prvakinja, Španjolka Ruth Beitia, koje su preskočile 1,97m.
Čeh Vitezslav Vesely osvojio je naslov svjetskog prvaka u bacanju koplja na SP u atletici u Moskvi.


Europski prvak iz Helsinkija prošle godine napokon je stigao i do prve medalje sa najvećih svjetskih natjecanja, nakon što je bio četvrti na SP prije dvije godine u Daeguu, te na OI prošle godine u Londonu, te je odmah osvojio zlato i to s hicem od 87,17 metara.


Srebro je osvojio svjetski prvak iz Osake 2007., Finac Tero Pitkamaki sa 87,07m, dok je do bronce hicem u posljednjoj seriji stigao vlasnik najboljeg rezultata ove godine (88,84m) Rus Dmitrij Tarabin sa 86,23m.