Sport ruši granice

Bili su najveći rivali, ali ništa ga nije moglo spriječiti da mu se pokloni posljednji put

Ivana Vaupotić

Dugogodišnje rivalstvo Süleymanoğlua i Leonidisa dosegnulo je najvišu točku na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine

Dugogodišnje rivalstvo Süleymanoğlua i Leonidisa dosegnulo je najvišu točku na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine

Trostruki olimpijski pobjednik Süleymanoğlu preminuo je prošle subote u 51. godini života, a istanbulski dnevnik Miliyet je povodom smrti nacionalnog sportskog heroja kontaktirao Leonidisa koji je izrazio žaljenje što zbog teške financijske situacije ne može doći na pogreb svog velikog suparnikaSvi su barem jednom u životu čuli teoriju koja kaže da sport ruši sve granice, pa i one vrlo tvrde. Da je tome tako, potvrđuje i posljednji ispraćaj legendarnog dizača utega Naima Süleymanoğlua u Istanbulu, kojem se došao pokloniti i njegov najveći rival, Grk Valerios Leonidis, i to o trošku turskog Ministarstva sporta.


Trostruki olimpijski pobjednik Süleymanoğlu preminuo je prošle subote u 51. godini života, a istanbulski dnevnik Miliyet je povodom smrti nacionalnog sportskog heroja kontaktirao Leonidisa koji je izrazio žaljenje što zbog teške financijske situacije ne može doći na pogreb svog velikog suparnika. Čim je članak izašao u novinama, tursko Ministarstvo sporta pozvalo je danas 51-godišnjeg trenera dizača utega u Istanbul i pokrilo mu sve troškove.


Dugogodišnje rivalstvo Süleymanoğlua i Leonidisa dosegnulo je najvišu točku na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine. Turčin zvan “Džepni Herkules” tada je dominirao dizanjem utega u kategoriji do 64 kilograma, a Grka su mnogi vidjeli kao jedinog čovjeka koji mu može uskratiti treće uzastopno olimpijsko zlato. Na kraju uzbudljivog natjecanja pobjeda je pripala Süleymanoğluu, dok se Leonidisu pripalo drugo mjesto.  
Foto: Facebook


Foto: Facebook