Borba s bolešću

ŽIVOTNA DRAMA NIKOLE POKRIVAČA Nekadašnji igrač “Rijeke” igra najvažniju utakmicu

P. N.

U BIJELOM DRESU – Nikola Pokrivač / Foto Silvano JEŽINA

U BIJELOM DRESU – Nikola Pokrivač / Foto Silvano JEŽINA

Pokrivaču, koji se tri godine bori s teškom bolešću, potrebna je još jedna transplantacija matičnih stanica od podudarnog darivatelja kojeg nije uspio pronaći u krugu obiteljiKOPRIVNICA – Nikola Pokrivač – nije dobro. Bivši igrač Varteksa, Dinama, Monaca, Red Bull Salzburga, Intera, Rijeke, Šahtar Karagandija i Slaven Belupa posljednje tri godine vodi pravu dramu, svoju najvažniju životnu utakmicu. Nikola Pokrivač još je u kolovozu 2015. godine obolio od klasičnog Hodgkinova limfoma nakon čega je prošao brojne kemoterapije, pa se u dresu Slaven Belupa pokušao vratiti nogometu…


Ova priča ipak nije sretno završila, Pokrivaču se u kolovozu 2016. godine vratila teška bolest nakon čega je opet morao na kemoterapije, pa i autolognu transplantaciju matičnih stanica (sam sebi donirao stanice). Hrvatski se nogometaš protekle zime (u siječnju 2017. godine) još jednom vratio u Slaven Belupo, da bi prošlog mjeseca saznao zastrašujuću vijest – neugodna se bolest još jednom vratila…


Životna drama bivšeg reprezentativca Hrvatske tako se nastavlja, Pokrivač je opet u fazi dobivanja kemoterapije, te mu je sada potrebna još jedna transplantacija. I to transplantacija matičnih stanica od podudarnog darivatelja. Kojeg, nažalost, nije uspio pronaći u krugu svoje obitelji koja se, naravno, testirala prva.
Transplantacija matičnih stanica od podudarnog darivatelja sada je jedina preostala opcija liječenja hrvatskog nogometaša koji se već tri godine bori s teškom bolesti, pa hrvatski nogometaš traži podudarnog donora kako bi se jednom zauvijek riješio neugodne bolesti. I nastavio mirno živjeti u krugu svoje obitelji; sa suprugom Katarinom i kćerkicom Nikom. Malena Nika rođena je 26. listopada 2014. godine, tako da Nikola veliku bitku s limfomom vodi još otkada je njegova kćerkica bila – beba.


Nikola Pokrivač u reprezentativnoj karijeri upisao je 15 službenih nastupa, bio i član nacionalne vrste na Europskom prvenstvu 2008. godine u Austriji i Švicarskoj za koju je u svakom trenutku davao sve od sebe. U dresu zagrebačkog Dinama osvojio je po dva naslova prvaka i kupa Hrvatske, dok je i s Rijekom osvojio nacionalni kup. Do inozemnog trofeja Nikola je stigao u dresu Red Bull Salzburga s kojim je u sezoni 2009/10. osvojio prvenstvo Austrije.