Pad atenskog kluba

Panathinaikos izbačen iz Europe na tri sezone: Nisu uspjeli ispuniti financijske zahtjeve

Hina

foto: Reuters

foto: Reuters

Grčki velikan i nekada jedan od većih europskih klubova u teškoj je financijskoj situaciji. Pad atenskog kluba, koji je 20 puta bio grčki prvak, počeo je u rujnu prošle godine nakon što je klub napustio vlasnik Giannis Alafouzos zbog osobnih financijskih problema.NYON – Europska nogometna federacija (UEFA) izbacila je grčkog velikana Panathinaikos na tri sezone iz europskih natjecanja nakon što nije uspio ispuniti financijske zahtjeve.


UEFA je kaznila ‘Pao’ i sa 100.000 eura.


Grčki velikan i nekada jedan od većih europskih klubova u teškoj je financijskoj situaciji. Pad atenskog kluba, koji je 20 puta bio grčki prvak, počeo je u rujnu prošle godine nakon što je klub napustio vlasnik Giannis Alafouzos zbog osobnih financijskih problema.
Nogometaši su zadnju plaću primili u listopadu prošle godine, a vodstvo Grčke lige nedavno je klubu oduzelo tri boda zbog toga što njemačkom igraču Jensu Wemmeru duguje oko 500.000 eura. To je drugi put u vrlo kratkom razdoblju da su mu oduzeti bodovi, jer su mu ove sezone oduzeta i dva boda zbog navijačkih nereda.


Panathinaikos je posljednji put bio grčki prvak 2010. godine.