Susjedski derbi

Pamić protiv Scorije? Golovi na kapaljku

Orlando Rivetti

U trokutu Rijeka – Karlovac – Istra ove su sezone odigrane tri utakmice i postignut je samo jedan pogodak. Dvaput su na klupi bili Pamić i Gračan, jednom Vulić i Scoria. Tri utakmice, četiri trenera – jedan jedini pogodak



Prvi je zakon biciklizma: ma kuda vozio, to je uzbrdo i protiv vjetra!


U istoj su situaciji treneri »Rijeke« i »Istre«, Elvis Scoria i Igor Pamić. Kada »zajašeš« bicikl – pedaliraj! Oba trenera voze kroz pakleni oganj.


Scoria nije pobijedio na Kantridi otkako je drugi put privezao svoje trenerske ambicije uz riječku rivu. »Rijeka« nije nikoga dobila 202 dana. Remizirala je u posljednja četiri nastupa. U 11 susreta (četiri domaća) Scoria ima samo dvije pobjede.




Igor Pamić se Puli vratio kao spasitelj. »Boškarin« iz Žminja želi pobjeći s drugoligaškog ražnja. Pobjeda nad »Dinamom« ubrizgala je novi optimizam.


Pamić je donedavno bio trener »Karlovca«. U trokutu Rijeka – Karlovac – Istra ove su sezone odigrane tri utakmice i postignut je samo jedan pogodak (Švrljuga, Karlovac – Rijeka 0:1). Dvaput su na klupi bili Pamić i Gračan, jednom Vulić i Scoria. Tri utakmice, četiri trenera – jedan jedini pogodak.


Hoće li Scoria i Pamić odigrati bez golova, kao nedavno u susretu Rijeka – Karlovac?


Ne, zaboga! Ali, činjenice prizivaju taj rezultat. Na sreću, nogomet nije – matematika.


Svaka je utakmica nova priča, nadamo se ljepšoj od dosadašnjih ogleda »Rijeke« s »Karlovcem« i »Istrom 1961«.


Rijeka u proljetnom nastavku postiže golove na kapaljku za oči – samo tri u sedam nastupa (630 minuta), ili jedan svaka 3,5 sata igre.


Teško je prihvatiti »dijagnozu« da su to mogućnosti ove momčadi.