Premier liga

Mateo Kovačić zapažen u pobjedu Chelsea nad Crystal Palaceom

Hina

Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Mateo Kovačić/Foto REUTERS



LONDON U prvoj utakmici subotnjeg programa 12. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je na Stamford Bridgeu svladao Crystal Palace sa 2-0 (0-0), a zapaženu je ulogu imao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji je odigrao cijelu utakmicu za domaću momčad.


Kovačić je u 52. minuti započeo akciju za prvi pogodak, sjurivši se s lijevog boka prema sredini u padu je dodao loptu do Williana na rubu kaznenog prostora, koji ju je samo proslijedio do 22-godišnjeg napadača Tammyja Abrahama. Ovaj je ostao oči u oči s gostujućim vratarom i mirno gurnuo loptu pokraj njega.


U 79. minuti Christian Pulišić je započeo akciju u kojoj je poslužio Batshuayia u srcu kaznenog prostora. Belgijčev udarac je blokiran, ali se lopta odbila točno na glavu Pulišića koji ju je preciznim udarcem poslao u mrežu za konačnih 2-0.




Chelsea je osmom pobjedom u sezoni privremeno zasjeo na drugo mjesto sa 26 bodova, jednim više od trećeplasiranog Manchester Cityja, a pet manje od vodećeg Liverpoola. Crystal Palace je ostao na 15 bodova i devetom mjestu.


U subotu je na rasporedu još pet utakmica, a derbi kola bit će odigran u nedjelju od 17.30 sati na Anfieldu, gdje će Liverpool ugostiti Manchester City.