Uz bok San Siru

Kantrida dobiva LED semafor od 80 kvadrata

Ivan Volarić

Ambiciozni predsjednik »Rijeke« ugovorio je kupovinu (sponzori pokrivaju troškove) i postavljanje novog semafora veličine 80 metara kvadratnih (dimenzije 12,5x6,5 metara), što je svega 20 kvadratnih metara manje od onoga na San Siru



RIJEKA Pred realizacijom je i jedna velika želja predsjednika »bijelih« Damira Miškovića.


Ambiciozni predsjednik »Rijeke« ugovorio je kupovinu (sponzori pokrivaju troškove) i postavljanje novog semafora veličine 80 metara kvadratnih (dimenzije 12,5×6,5 metara), što je svega 20 kvadratnih metara manje od onoga na San Siru kojega je proizvela i održava tvrtka TechnoVISION koja će isto učiniti i na stadionu na Kantridi.


»Rijeka« će tako konačno izaći iz ere starih elektronskih semafora (postojeći je postavljen 1986. godine) i ući u moderno doba LED ekrana. Ako sve bude išlo po Miškovićevim planovima, semafor bi na mjestu sadašnjeg trebao biti montiran i u funkciji do kraja ljeta.




– Uvjeravaju me da će semafor biti zgotovljen do kraja srpnja, ali ja bih bio zadovoljan da bude u funkciji do 1. rujna, krajnjeg dogovorenog roka za završetak radova – rekao je Mišković koji osim novoga semafora planira u suradnji s Gradom Rijekom izvršiti još niz infrastrukturalnih zahvata kako na INA-inom igralištu na Podmurvicama (postavljanje nove umjetne trave), tako i na stadionu na Kantridi. U tijeku je prikupljanje ponuda za natkrivanje B i C tribine, te nadogradnje i natkrivanja sjeverne tribine koja bi na kraju trebala imati gotovo dvostruko veći kapacitet (5 tisuća) od sadašnjeg.


U konačnici povećao bi se ukupni kapacitet tribina (sa 10.800 na 13.500), ali i komfor na stadionu budući da bi gotovo osam tisuća mjesta (cca 3.000 lože i tribine A, B i C, te 5.000 sjeverna tribina), bilo natkriveno.